USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Чилі затримали майже 1,5 тисячі учасників протесту

21 Жовтня 2019 08:15
Під час протестів в Чилі вже затримано 1 462 особи, через масові демонстрації загинули вже 8 людей.

Про це повідомляє місцева радіостанція Bio Bio з посиланням на прокуратуру країни.

У столичному регіоні затримали 614 осіб, решта 848 були затримані в інших комунах.

Відзначається, що п’ять людей загинули на виноробні в комуні Ренка, де через заворушення сталася пожежа. Крім того, напередодні в результаті пожежі в супермаркеті Сан-Бернардо загинули три людини.

Як повідомлялося, 18 жовтня ввечері, президент Чилі Себастьян Піньєра оголосив надзвичайний стан у столиці, намагаючись обмежити акції протесту по всьому місту.

Заворушення у Сантьяго почались після підвищення ціни на проїзд у метро у пікові години, яка зросла з 800 до 830 песо (1,17 долара США). 18 жовтня в кількох районах столиці стались сутички між протестувальниками та правоохоронцями. У різних частинах міста маніфестанти будували барикади та билися з поліцейськими, які використовували проти них водомети та сльозогінний газ.

У ніч на 19 жовтня демонстранти підпалили будинки енергетичної компанії ENEL та відділення Банку Чилі в центрі міста, а також кидали «коктейлі Молотова» на станціях метро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
videosos.com Показати IP 21 Жовтня 2019 08:36
ще один Піночет при владі??

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus