USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Фінляндії розраховують залучити на сезонні роботи 15 тис. українців

4 Травня 2020 23:45
Фермери з Фінляндії цього року розраховують залучити на сезонні роботи 15 тисяч українців.

Про це йшлося на зустрічі віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Вадима Пристайка з надзвичайним і повноважним послом Фінляндії в Україні Пяйві Лайне, передає УНІАН.

«Фінляндія відчуває гостру нестачу робочої сили для сезонних робіт. Українські працівники зарекомендували себе дуже добре. Вони відповідальні, порядні, працьовиті, і ми будемо раді можливості цього року знову залучити їх до роботи у сільському та лісовому господарстві та інших сферах», – підкреслила посол.

Своєю чергою, Пристайко зазначив, що в уряді знають про регулярне залучення українських працівників на сезонні роботи до країн Європи. Так, Фінляндія щороку залучає від 12 до 15 тисяч українців, зокрема до роботи на сільськогосподарській техніці та більш пізніх робіт зі збору врожаю ягід тощо.

«Разом з фінськими колегами уряд України допоможе українським працівникам організовано дістатися на сезонні роботи. Це включає організацію необхідної кількості авіарейсів. Звичайно, безпека при цьому є найвищим пріоритетом. Тому незмінною залишається умова для роботодавців щодо легального працевлаштування українських працівників, забезпечення якісної медичної страховки, проведення обсервації», – сказав Пристайко.

Віце-прем’єр-міністра також додав, що в Урядовому офісі зараз опрацьовуються відповідні запити з Австрії, Фінляндії, Данії та Норвегії, а також інших країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus