USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

У Франції вводять обмеження на воду через спеку

6 Липня 2019 17:33
Через загрозу посухи 32 департаменти Франції вводять заходи економії води, в деяких оголошена кризова ситуація. Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на газету Le Monde.

Видання зазначає, що найважча ситуація склалася в департаментах Луара, Індра, Альє, Атлантична Луара і Вандея (центральна і південна частина країни). Там була введена заборона на використання води «не в пріоритетних цілях», що стосується і сільського господарства. В першу чергу, згідно з правилами, повинні забезпечуватися потреби установ охорони здоров’я і санітарія, вирішуватися питання громадської безпеки і доступу до питної води.

Зокрема, влада Атлантичної Луари заявила про заборону постачати водою душі на пляжах і міські фонтани, а також мити особисті автомобілі, будівлі та дороги, наповнювати басейни та інші штучні водойми.

За даними бюро геологічних і гірських досліджень, у багатьох місцях рівень ґрунтових вод є «незадовільним» і «більш низьким», ніж в 2018 році. Цього літа, яке, як очікується, буде теплішим, ніж зазвичай, фахівці бюро очікують проблеми в низці регіонів, в тому числі на півдні Ельзасу і в Бургундії.

Варто зазначити, що як і в Україні, червень 2019 року став найспекотнішим за всю історію метеоспостережень у Франції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus