USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Гамбурзі лучанка представила власні картини

11 Березня 2016 20:46
Виставка відбулася української художниці і журналістки, лучанки Юлії Марушко «Kirsche Kuchen Kindergarten – Садок вишневий коло хати» в Гамбурзі, в Генеральному консульстві України.

Про це повідомляє Слово Волині.

На картинах зображені вагітні жінки.

«Вагітна жінка – це диво», – поділилася Юлія своїми сокровенними думками.

«Війна закінчиться – лишиться жінка з дитиною. В 2015–му, дописуючи останній триптих «жінка і війна», я зустріла вагітну Ольгу, яка і стала першою моделлю.

Цікаво, що зустріч, як і виставка, відбулася в Генеральному консульстві України в Гамбурзі. Всього на ній представлено 7 робіт.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ – ВИСТАВКА ЧОРНО–БІЛИХ ГРАФІЧНИХ РОБІТ

Моделі – переважно українки, які стали мамами. Є серед них одна японка – дружина українця. Я приходила до кожної додому і наші студії переривалися дзвінками з проханням надати гуманітарну чи медичну допомогу Україні.

Декотрі вагітні навіть допомагали на складі перебирати речі, а народивши, приходили з малюками і працювали далі, допомагаючи українцям. Сила жінки вражає. Тому в «Шевченківські дні» мені було важливо зібратися, щоб під час виставки «Kirche Kuchen Kindergarten - Садок вишневий коло хати» обговорити питання створення німецько–українського садка», – розповіла Юля.

Відкрила виставку Генеральний Консул України в Гамбурзі Оксана Тарасюк. Серед відвідувачів були представники дипломатичних кіл, поціновувачі мистецтва, моделі з дітьми. Німецька письменниця Неллі Геіер написала до кожної картини вірш. Ось один із них:

«Кругла планета з якої виникає нова»

«Дивіться»

«Як сяє вона»

«До того як розпадеться»

«Яскравими осінніми листами»

«За вітром»

Мар'яна Блонська підготувала вишивки до робіт. Під час виставки всі читали вірш Тараса Шевченка «Садок вишневий коло хати», частувалися і думали над тим, як започаткувати німецько–український садочок у Гамбурзі. Наразі там немає жодного такого.

Кожен із присутніх отримав гілочку вишні, яка, зі слів Юлії Марушко, символізує зародження нового життя – мирного, як у Шевченка у вірші.

Виручені з продажу своїх картин кошти авторка спрямовує на допомогу вальдорфській ініціативі в Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
перехожий Показати IP 14 Березня 2016 13:37
Це від дурдома виставка?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus