USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Генштабі розповіли, як 80 бійців ЗСУ зупинили багатотисячний наступ окупантів

15 Квітня 2022 14:29
Під час бойових дій в Київській області 80 воїнів 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців відзначилися героїчним подвигом. Вони стримали наступ багатотисячного ворожого війська.

Про нерівне протистояння з російськими окупантами повідав солдат з позивним «Київ» з 72 ОМБр. Відео з його розповіддю опублікував прес-центр Генштабу на своїй офіційній сторінці у Facebook.

«Під селом було чоловік 500, а зверху їх там чи 3000 [було], чи, може, далі 15 000 стояло. 80 чоловік 72 ОМБр [утримали позиції] по східному березі річки Ірпінь завдяки тому, що підірвали міст, і росіяни не могли переправити основні сили. Вони кидали понтони, які ми [різними способами] знищували», – повідомив «Київ».

Далі боєць розповів, що вороги розсипалися по лісі, і українські бійці перестрілювалися з ними через річку. Окупанти ніяк не могли перейти через Ірпінь, так як 80 солдатів 72 ОМБр тримали оборону.

«Київ» також згадав про звірства, які творили вороги. Вони зґвалтували, а потім повісили трьох жінок. Вбили сина одного з чоловіків і вирвали нігті на руках останнього.

Читати ще: Жінок ґвалтували і вбивали: звірства своїх солдатів на Київщині зупиняли навіть самі росіяни

Воїнам 72 ОМБр намагалися допомогти українські підлітки. Коли троє росіян заснули біля «Тигра», 16-річні хлопці витягли з машини рацію і привезли в штаб до наших солдатів. Вони завантажили в транспортний засіб 200 кілограм металобрухту і сховали серед нього рацію, щоб проїхати через блокпости.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus