USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Гонконгу протестують проти перенесення виборів. Мережу збурило жорстоке затримання 12-річної дівчинки

6 Вересня 2020 20:12
У Гонконгу 6 вересня, у день, коли мали відбутися вибори до місцевого парламенту, але нібито через коронавірус їх перенесли, люди вийшли на протест проти рішень влади, а також - нового закону про нацбезпеку.

Про це пише ТСН з посиланням на BBC.

Продемократичні сили, що виступають проти обмеження автономії Гонконгу, сподівалися отримати більшість на виборах до місцевого парламенту - Законодавчої ради. Однак їх перенесли на рік, пояснюючи загрозою поширення коронавірусу. Опозиція звинувачує уряд у використанні пандемії як приводу, щоб зупинити людей від голосування.

Тисячі людей вийшли на вулиці Гонконгу, попри дію нового закону про нацбезпеку, яким караються антиурядові демонстрації. Щонайменше 90 людей затримали, повідомляють місцеві ЗМІ.

Демонстрація була нетрадиційною, оскільки протестувальники намагалися поєднатись із звичайними перехожими та покупцями в самому центрі міста і час від часу скандували гасла або рукою показували знак опозиції. Протести жорстоко придушуються силовиками, які використовують перцеві кулі.

У мережі оприлюднили відео, на якому дівчину шкільного віку, яка намагалася втекти, наздогнали і повалили на землю.

Натомість у поліції зазначили, що під час переслідування 12-річної дівчинки співробітники застосували мінімальну силу, і їй видали квиток за порушення соціального дистанціювання.
У 2019-2020 роках Гонконг захопила нова хвиля масових протестів проти посилення впливу Пекіна в автономному окрузі та обмеження громадянських свобод його жителів. Ці виступи супроводжувалися зіткненнями з поліцією.

Вищий законодавчий орган Китаю - Всекитайські збори народних представників (ВЗНП) - у четвер, 28 травня, ухвалив контроверсійний закон про національну безпеку Гонконгу в обхід місцевого законодавчого органу Гонконгу.

Тепер іноземні спостерігачі і правозахисники побоюються, що новий закон буде використовуватися владою КНР для придушення демократичного руху в Гонконзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus