USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Греції спалахнула нова велика пожежа, людей евакуюють

16 Серпня 2021 18:26
У Греції через лісову пожежу в районі міста Кератея на сході Аттики жителям надіслали повідомлення про надзвичайну ситуацію і евакуацію.

Про це повідомляє Ekathimerini, передає Укрінформ.

Наказ про евакуацію надійшов жителям трьох населених пунктів, пише видання.

Роздутий сильним вітром вогонь, який спалахнув у понеділок вранці в регіоні Кератея на південний схід від Афін, швидко спалив чагарники і рухається до національного парку в районі Суніон.

Вогонь спалахнув близько 11:00 в районі Маркаті, його намагається стримати 71 пожежник, працюють 25 пожежних машин, шість водозбірних літаків та чотири гелікоптери.

Читати ще: У Греції лісові пожежі назвали найбільшою екокатастрофою за останні десятиліття

Зазначається, що в районі пожежі зникла літня жінка з інвалідністю. Щонайменше десять будинків пошкоджено вогнем.

Також припинено рух на старому шосе Кератея-Лавріо.

Слідчі намагаються встановити причину пожежі. Місцеві чиновники стверджують, що є ознаки підпалу.

Нагадаємо, Грецію наприкінці липня охопили лісові пожежі через спеку. Загинули дві людини, евакуйовані тисячі жителів і туристів. Вогонь знищив понад 100 тисяч гектарів.
Президент доручив Кабміну відправити 100 пожежників на допомогу в боротьбі з лісовими пожежами в цій країні. 6 серпня зведений загін українських рятувальників прибув до Греції.

Заступник міністра з питань цивільного захисту та кризового управління Грецької Республіки Ніколас Хардаліас під час зустрічі з українськими рятувальниками подякував їм за допомогу у боротьбі з лісовими пожежами, повідомляє Державна служба з надзвичайних ситуацій.
У ДСНС зазначили, що від початку робіт зведений загін рятувальників ліквідував окремі осередки пожежі по фронту понад 19 тис. метрів, глибиною до 60 м; ліквідована низова пожежа на площі 1,7 га та верхова площею 350 кв. метрів. Врятовані 2 населених пункти: Спатарі та Метохи, зокрема 27 житлових будинків, культова споруда, 33 господарчі будівлі, зерносховище, притулок для собак, 54 вулики та стадо овець. Поблизу міста Каматріадес врятовані житловий будинок, 2 господарські будівлі, 13 вуликів, 23 гектари оливкового та інжирного саду.

У Греції правоохоронці затримали 118 осіб за підозрою в умисних або випадкових підпалах лісів, з них 18 заарештовано.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus