USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У громаді на Волині платитимуть винагороду тим, хто здаватиме паліїв

10 Вересня 2020 07:20
У Любешівській громаді вирішили виплачувати грошову допомогу тим жителям громади, які попередять або повідомлять про спалювання сухої рослинності.

Про це інформують на сайті громади.

Як зазначається на сайті громади, спалючи суху траву, листя, сміття тощо, палії завдають шкоди не тільки навколишньому середовищу та приносять збитки громаді, але і наражають на небезпеку інших людей. Адже при згорянні рослинних залишків у повітря вивільняється дим, до складу якого входять пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук. В тліючому без доступу кисню листі виділяється бензопірен, що здатен викликати у людини ракові захворювання. Окрім того, з димом у повітря вивільняються діоксини – одні з найотруйніших для людини речовин.

Тож, зважаючи на негативні наслідки, минулої сесії депутати підтримали рішення Любешівської селищної ради та затвердили положення про виплату грошової винагороди за активну участь у діяльності громади з вирішення проблем у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Нагороду виплачуватимуть особам, які виявили та попередили вчинення підпалів сухої трави чи лісових масивів, засмічення території, спалювання побутового сміття та належним чином зафіксували чи передали компетентному органу інформацію про порушника.

"Відтак вся надія на покращення ситуації – у руках самих жителів. Як тих, які повідомлятимуть про підпали, або ж засмічення території, так і тих, які нарешті відмовляться від цього виду «господарювання». Цивілізовані альтернативи, зрештою, існують – це компостування листя та трави", - переконані в громаді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Двірник Показати IP 10 Вересня 2020 07:39
Все листя, скошену траву, зілля виносити на дорогу, хай прибирають. Заборонити це найлегше, а як бути селянинові, міщанам,куди його дівати. Дурнувата влада. Створіть умови, тоді карайте.
компроміс Показати IP 10 Вересня 2020 08:13
здам всіх куди звонити
Струмівка Показати IP 10 Вересня 2020 08:40
Я їх здам і без винагороди
Сковорода Показати IP 10 Вересня 2020 09:10
О, привет 31-й год
Морозов Пашка Показати IP 10 Вересня 2020 11:32
Ціна питання?
Не байдужий Показати IP 10 Вересня 2020 12:37
Я так розумію, що громада придумала як і куди все це сміття утилізувати і організувала це

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus