USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Грузії опозиція знову вийшла на мітинг з вимогою нових парламентських виборів

14 Листопада 2020 23:31
У столиці Грузії опозиційні політичні сили знову зібрали мітинг, вимагаючи проведення нових парламентських виборів.

Про це повідомляє Європейська правда.

Кількість людей, що зібралися на проспекті Шота Руставелі біля парламенту, оцінюють у декілька тисяч.

Серед учасників акції – представники опозиційних сил та їхні прихильники. Частина протестувальників приїхали з регіонів.

Опозиційні лідери у коментарях ЗМІ заявили, що їхні вимоги залишаються незмінними – повторні парламентські вибори, відставка глави ЦВК Тамар Жванії, призначення нової виборчої адміністрації та звільнення ув’язнених з політичних мотивів.
Це вже четвертий великий мітинг після парламентських виборів, що відбулися 31 жовтня.
Нагадаємо, на парламентських виборах «Грузинська мрія – Демократична Грузія» отримала 48,36% голосів. Опозиційні сили після цього заявили про «масштабні фальсифікації» та відмовилися від мандатів у парламенті на знак протесту.

В ОБСЄ водночас не мають серйозних зауважень до того, як відбувалися вибори в Грузії.

ЄС визнав, що парламентські вибори в Грузії загалом були проведені демократично, але закликав до ретельного та справедливого розгляду всіх скарг, що були подані під час електорального процесу.

Кризу ускладнив жорсткий розгін протестів із застосуванням водометів минулої неділі.

12 листопада «Грузинська мрія» та опозиція зібралися на першу зустріч для перемовин про вихід з політичної кризи, що виникла після парламентських виборів за посередництва послів США та ЄС. Після неї і опозиційні лідери, і влада казали, що задоволені початком перемовин, але швидких результатів не очікують.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus