USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Каліфорнії через масштабні лісові пожежі евакуюють жителів. Фото

7 Серпня 2020 13:34
Під Лос-Анджелесом палають лісові пожежі. За 45 кілометрів від мегаполіса вогнем охоплені 60 гектарів угідь. На боротьбу з полум’ям спрямували п’ять гелікоптерів.

Про це пише 24 канал з посиланням на АР.

Пожежники запевняють, що взяли поширення вогню під контроль і місту наразі нічого не загрожує. А от у невеличких поселеннях регіону оголосили про евакуацію населення. Там закрили кілька доріг через чадний дим від пожеж. На надання допомоги населенню скерували військовиків.

Пожежі спалахнули у Каліфорнії 31 липня. Вони вже знищили сімейний будинок та 2 господарські споруди. За вихідні ситуація значно погіршилася.

Все через спекотну погоду, низьку вологість та морські вітри, що саме вирують у регіоні. Окрім того, роботу пожежних бригад ускладнює те, що ліси й чагарники горять на крутих нерівних схилах, недоступних для пожежних машин.

Наразі стихію намагаються приборкати понад 2 тисячі рятувальників. Вогонь поливають з неба вертольоти. Також рятувальники використовують на місці бульдозери.

Інформації про потерпілих немає, а у місцевих готелях і школі міста Бомонт створені центри евакуації. Наказ про евакуацію поширюється приблизно на 2 586 будинків з приблизно 7,8 тисячами людей.
Що відомо про виникнення та поширення пожежі у Каліфорнії:

– Це перша велика лісова пожежа в Каліфорнії у цьому сезоні.

– Вогонь спалахнув у місцевості Черрі-Веллі, округ Ріверсайд, ввечері 31 липня, а до 2 серпня знищив рослинність на площі у майже 8 тисяч гектарів.

– Поки пожежники намагаються приборкати полум’я, у прилеглому гірському заповіднику Сан-Бернардіно закрили наметові табори та пішохідні маршрути.

– Як пише місцеве видання Los Angeles Times, дим від лісових пожеж настільки потужний, що спричинив власні вітрові потоки.

– Крім того, в усьому регіоні через пожежі погіршилася якість повітря – смог спостерігають навіть жителі Лос-Анджелеса. Оскільки дим від пожеж видно за багато кілометрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 7 Серпня 2020 14:11
Желательно уточнять о какой Калифорнии идёт речь. Есть штат "Калифорния" в США. Есть штат "Северная Калифорния" в Мексике. Есть полуостров с таким же названием. Есть остров "Калифорния" возле Дубай (ОАЭ). По тексту косвенно указывается на штат США (упоминается Лос-Анжелес). Но, большинство лесных массивов на полуострове Калифорния.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus