USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

У Канаді через аномальну спеку загинули мільярди морських тварин

9 Липня 2021 15:29
Аномальна спека в Канаді призвела до загибелі мільярдів морських тварин, які живуть на скелястих берегах тихоокеанського узбережжя Британської Колумбії.

Про це пишуть The Guardian і Toronto Star, повідомляє Бабель.

На сотні кілометрів прибережної зони викинуло порожні мушлі мідій, равликів, молюсків і морських зірок, які фактично зварилися у занадто теплій воді на мілководді.

Біологи зафіксували в деяких місцях уздовж берега температуру в +50 °C. Зазвичай подібні морські тварини можуть витримати спеку до +30 °C.

Як повідомив морський біолог Університету Британської Колумбії Крістофер Харлі, також зафіксовані факти масової загибелі актиній, камʼяних риб та устриць. На відновлення популяції риб і тварин може піти більше двох років.

При цьому він зазначає, що регіон повинен поступово звикати до подібних хвиль спеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus