USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У коронавірусу щотижня з'являються дві нові мутації, – інфекціоніст

5 Травня 2021 11:54
Коронавірус залишиться з людьми назавжди, він здатний змінювати свою форму, прояви та особливості.

Про це заявив лікар-інфекціоніст Володимир Курпіта, пише «Сьогодні».

За словами медика, найважливіше, що треба розуміти про COVID-19, – заразитися ним можна лише за умови особистого контакту з хворим.

«Він не виникає в повітрі. Якщо ви потрапляєте в скупчення людей – байдуже, чи це взимку, чи це влітку, – якщо у вас є тісний контакт, найімовірніше, що ви проконтактуєте з цим вірусом. Однак є методологія, яка допомагає створювати вакцини до тих захворювань, які раніше не могли створити. Ну, наприклад, гепатит С або ВІЛ-інфекція. Можливо, це прорив у розвитку вакцин до таких серйозних захворювань, як Альцгеймера, або паркінсонізм, або онкологічні захворювання», – каже Володимир Курпіта.

Читати ще: Чому українці відмовляються від COVID-щеплень. Опитування

Він наголошує, що єдиний спосіб уникнути тяжкого перебігу інфекції – вакцинуватися. Епідемія стимулювала появу не лише класичних типів препарату, а й зовсім нових, які можуть стати проривом у медицині. За словами медика, істотні зміни в лікуванні таких хвороб можемо побачити вже за 5-7 років. А поки – вчимося співіснувати з новим вірусом.

«Вірус мутує дуже сильно. У нього щотижня з’являються дві нові мутації. Ми тепер знаємо дуже багато, але до чого це приведе в майбутньому – нам поки не відомо», – каже лікар-інфекціоніст.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus