USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Ковелі попрощалися з 31-річним Героєм Андрієм Шпилюком

3 Квітня 2024 19:23
У Ковелі провели в останню путь 31-річного бійця Андрія Шилюка, життя якого обірвала страшна війна з російськими окупантами.

Про це повідомив міський голова Ковеля Ігор Чайка.

«Енергійний, добрий, щирий, мій найперший помічник на городі, беручкий до роботи», – так розповіла про свого внука бабуся Надія Ілярівна, яка змалечку доглядала та виховувала його.

Андрій народився, виріс та жив у Ковелі. Навчався в ліцеях № 3 та 8, у Ковелі отримав професію зварювальника. Вищу освіту здобував у Луцькому інституті розвитку людини Університету «Україна» за спеціальністю «інженер комп’ютерних технологій». Працював на заводі «Сільмаш», КП «Ковельводоканал», підприємстві «Верес».

Стати на захист Батьківщини Андрій вирішив добровільно, не очікуючи повістки: у грудні 2022 року уклав контакт із ЗСУ та розпочав службу солдатом розвідувального взводу.
Про воєнні будні Андрій старався не розповідати, аби не хвилювати маму і бабусю. Надсилав фото приємних дрібничок та котів, яких дуже любив. Пухнастики приносили йому розраду під час важкої служби, жили разом з бійцем на позиціях. У березні Андрій приїздив у відпустку, мав можливість побути з родиною та коханою дівчиною.

Повернувся на фронт боєць 27 березня, а 30-го сталося непоправне: позиції поблизу села Степове Запорізької області, на яких перебував Андрій із побратимами, атакував ворожий дрон-камікадзе. Внаслідок удару російського дрона Андрій загинув.

«Висловлюю щирі співчуття рідним Андрія: батькам, бабусі, братові та доньці, коханій дівчині.

Надзвичайно важко прощатися із нашими земляками, які полягли в боротьбі з російськими окупантами. Ціна свободи України висока – це людські життя. Біль цих жахливих, непоправних утрат для нас ніколи не вщухне. Незважаючи на негоду, площа Героїв Майдану була заповнена людьми. Дякую вам. Вічна пам’ять і доземний уклін Герою Андрію Шпилюку!» – висловлює співчуття рідним Ігор Чайка.

Інформаційне агентство Волинські Новини висловлює щирі співчуття рідним. Вічна шана, честь і слава Герою!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus