USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Ковелі викопують для будівництва пісок із рештками людей

31 Травня 2018 11:59
Депутати облради просять вжити заходів, аби припинити видобування піску, де є рештки розстрілу військовополонени в другій світовій війні. А для вшанування загиблих просять облаштувати меморіал.

Про це йшлося під час засідання чергової двадцятої сесії обласної ради сьомого скликання.

Депутат Олександр Омельчук інформував, що вирішити проблему просить депутат Ковельської міської ради Ігор Пініс, тому, відповідне колективне звернення підготували й від депутатів облради Омельчука, Людмили Тимощук та Володимира Кучера.

«Ігор Пініс від УКРОПу просить створити контрольну депутатську комісію щодо створення меморіального комплексу на місці розстрілу 20 тисяч ковельчани на території Ковеля та Дубівської сільради. Там відбувається варварське розграбування піску, у ньому є рештки вбитих людей, і вони використовуються на будівництвах. Я вважаю, що треба віддати шану загиблим. Поряд є польське кладовище, яке впорядковане й це приклад дня нас. Ці події набули міжнародного резонансу. Тому просимо створити тимчасову депутатську комісію й доручити їй провести перевірку фактів розкрадання піску», - звернувся Омельчук.

ЧИТАТИ ЩЕ: КІСТКАМИ РОЗСТРІЛЯНИХ ВІЙСЬКОВОПОЛОНЕНИХ НА ВОЛИНІ ШТУКАТУРИЛИ ШКОЛУ

Присутні підтримали його депутатський запит.

Нагадаємо, що до початку Другої Світової війни у Ковелі проживало 52 тисячі осіб. Після звільнення міста від окупації станом на 29 липня 1944 року у міськраді зареєструвалося всього 4 тисячі чоловік. За свідченнями мешканців, близько 35 тисяч мешканців міста було розстріляно, крім того, 11-13 тисячі чоловік військовополонених загинуло та було знищено у концтаборі, що розміщувався на вулиці Брестській.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тетяна Показати IP 31 Травня 2018 15:20
Вот к*злы. Воровали, воруют и будут воровать... И всем наплевать,что невиновные дети и целые семьи погибли За что....чтобы новое поколение это не помнило и не ценило.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus