USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі вирили й хутко зарили котлован. ФОТО

6 Травня 2016 12:41
Мешканці п’ятиповерхового житлового будинку на вулиці Міцкевича дуже обурились, коли побачили, що біля стіни їхнього дому робітники вирили котлован. На думку людей, ця забудова може спровокувати зсув ґрунту та обвалення стояка багатоповерхівки. Мовляв, подібні випадки вже були у Луцьку та Києві.

Про це пише kowel.com.ua.

Про те, що розпочалось будівництво без погодження з мешканцями будинку, написав у Фейсбуці ковельчанин Олександр Криштоф, додавши два фотознімки.



«Мешканці будинку обурені, що у них ніхто нічого не питав та ще й вирили котлаван до основи фундаменту. Влада, по ходу, продає все безбожно та наживається на відповідних ухвалах. Ганьба. Відчуваю, що боком вилізе їй отаке ставлення до людей» – написав він.

Обурені мешканці пішли до місцевої влади за поясненням того, що діється, але міський голова Олег Кіндер у «Білому» домі був відсутній. Не змогли городяни застати на робочому місці й інших високопосадовців, у тому числі й консультанта мера Юрія Конащука. «Ходоків» з вулиці Міцкевича вислухала головний архітектор міста Людмила Мурай, яка нічого змістовного сказати не могла, проте запевнила, що вивчить ситуацію.



У соціальній мережі почалося активне обговорення цієї забудови.

«Будує власник кутової квартири, нотаріальні згоди межуючих квартир є, земля в оренді багато років, оренду за ці роки справно платив, проект є, декларація на початок робіт був ще рік чи два назад, дозвіл на земляні роботи є. Що не так? Правду кажуть, що в Ковелі дві сходинкі без скандалу не побудуєш, бо хтось обов’язково знайдеться, кому щось не подобається», – вважає колишній депутат Ковельської міської ради Роман Ляшук, який виявився більш поінформований, ніж головна архітекторка.

Хоча документи на забудову справді оригінальні та легальні, інше питання: хто їх такі видав? Варто звернути увагу на таке – земля, дозволи, документи оформлені кілька років тому. І роками, несучи витрати, ніхто нічого не робив. Чому? Мабуть для того, аби строк позовної давності минув для надто пильних активістів. Щоб оскаржити в суді оті «легальні» документи було практично неможливо за плином часу. Не в документах проблема, а в підставах їх надання.

Згідно з законом, не було і немає підстав розпочати реконструкцію існуючого багатоквартирного будинку, так як ота стіна, отой фундамент і «відмостка» належать не власнику «застінної» квартири, навіть не власникам суміжних з будівництвом квартир, а усім без виключення власникам квартир цього будинку. Отож, згоду нотаріальну варто було відбирати в усіх власників.

А тим часом робітники хутко зарили котлован, оббивши це місце дошками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Луцьк, Штефан Показати IP 6 Травня 2016 12:58
Люди, невже не можна було викликати поліцію і задокументувати злочин? Скільки буду вчити? Скільки боятиметесь слів: "прокуратура, "суд", "поліція","СБУ"?
Ковель до Луцьк, Штефан Показати IP 6 Травня 2016 20:28
Так і зробили!Тому і зарили ту яму!
Небайдужий Показати IP 7 Травня 2016 23:47
Так поліція нічого не зробила як приїхала,тихенько постояли в стороні і все! І єдине що с казали: -А що ми можемо зробити?! Смішно те що головний архітектор міста не в курсі цього всього,якого ж х...р вона робить в міській раді?!
Нонклнформіст Показати IP 8 Травня 2016 18:03
Привіт усім! Ковельчани, - підтримайте своїм голосом петицію і чиновників Ковельської міської ради перевірятимуть на детекторі брехні. Залишилось зібрати всього 58 підписів! Допоможіть очистити своє місто від корупціонерів! http://e-dem.in.ua/kovel/Petition/View/8

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus