USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Києві спіймали завербованого білоруськими держструктурами агента, який намагався підпалити автомобіль

10 Лютого 2022 12:38
У Києві викрито місцевого жителя, завербованого представниками однієї з білоруських держструктур.

Як передає Цензор.НЕТ із посиланням на пресцентр СБУ, правоохоронці затримали зловмисника на спробі підпалу автомобіля біля будівлі однієї зі столичних громадських організацій.

СБУ встановила, що він також залякував представників ЗМІ та іноземних громадян. Для цього робив написи з погрозами та провокаціями біля їхніх помешкань на території Києва та повідомляв про псевдомінування.

Також встановлено, що зловмисник причетний до організації несанкціонованих «мітингів» поблизу зарубіжних дипломатичних представництв. Учасники цих заходів використовували деструктивну агітацію.
«За попередніми даними, дії ворожого агента були спрямовані на розхитування внутрішньополітичної обстановки в Україні та дискредитацію нашої держави перед країнами ЄС і громадянами Республіки Білорусь. Крім того, зловмисник збирав дані про українських військовослужбовців з прикордонних районів», – йдеться в повідомленні.

Зазначено, що його завербували через одну з анонімних груп месенджера Telegram. Для зв’язку з кураторами використовував заборонені російські електронні поштові сервіси. За проведення підривної діяльності чоловік одержував гроші на свою банківську картку з-за кордону.
Для вчинення теракту зловмисник придбав транспортний засіб, легкозаймисті матеріали та піротехніку.

Наразі йому повідомлено про підозру у вчиненні злочину. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У межах кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ, триває досудове розслідування для кваліфікації всіх протиправних дій зловмисника. Провадження відкрито за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111 (державна зрада), ст. 258 (терористичний акт).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 10 Лютого 2022 14:00
Ахххахаха, СБУ задержала шпиона! Он пытался поджечь машину. По заданию БЕЛОРУССКИХ СПЕЦСЛУЖБ!))) Боже мой, какое днище

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus