USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У любомльській лікарні встановили 80 кисневих точок

29 Січня 2021 17:15
Усі ліжка для лікування хворих на COVID-19 у перепрофільованих відділеннях Любомльської лікарні, включно з новим реконструйованим приймальним відділенням, облаштували 80 кисневими точками.

Про це повідомляють на сторінці Любомльського ТМО.

Закупили в лікарню також два нових кисневих концентратора ємністю 20 літрів та забезпечують киснем по кисневих трубопроводах реанімаційне відділення, перепрофільовані під COVID-19 педіатричне та терапевтичне відділення. Ці концентратори за необхідності лікар може за потреби включити сам. За державні кошти, виділені спеціально для закупівлі оснащення для подачі кисню хворим на коронавірусну хворобу, у лікарні встановили 5-тонну кисневу бочку з рідким киснем, з якого виробляється газоподібний, на суму 1,69 мільйона грн. Це дозволить безперебійно забезпечувати киснем усі 80 точок.

Раніше в лікарні користувалися кисневими балонами, що було дуже незручно, адже при напливі пацієнтів, котрі потребували кисневої терапії, за добу використовували два кисневих балони по 40 літрів на одного хворого.

«Киснева терапія є важливою частиною лікування хворих на Covid-19 у складних випадках. Потребують підключення до кисневих точок й інші хворі. Тому ми у своїй роботі зосередилися на тому, щоб наші пацієнти отримали кваліфіковану медичну допомогу», – зазначив генеральний директор КНП «Любомльське ТМО» Любомльської міської ради Володимир Дибель.

Загадом на закупівлю, встановлення кисневої бочки, концентраторів та підключення до кисневих точок витратили 2,65 млн. грн. коштів цільової державної субвенції на забезпечення подачею кисню ліжкового фонду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus