USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У лучанина вилучили понад 200 пляшок підробленого алкоголю

23 Травня 2022 17:25
У Луцьку підприємець зберігав 207 пляшок горілки з марками акцизного податку, що місять очевидні ознаки підробки. Алкоголь вилучили.

Про це повідомляють на сайті ГУ ДПС у Волинській області.

Окрім цього, підприємець свідомо допустив ще 4 порушення вимог закону у сфері обігу підакцизної продукції. Зокрема, господарюючий суб’єкт не забезпечив проведення через реєстратор розрахункових операцій, видачу відповідних розрахункових документів та використання режиму програмування товарної підкатегорії УКТ ЗЕД при реалізації підакцизних товарів, з порушеннями вів облік товарних запасів та реалізовував спиртне за цінами, що нижче мінімально визначених.

Очікується, що за допущені порушення підприємець сплатить понад 71 тисячу гривень штрафних санкцій.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують: наведена інформація повинна стати стане застереженням для інших суб’єктів господарювання, які зважаться здійснювати господарську діяльність зі зберігання та реалізації в господарських об’єктах фальсифікованих підакцизних товарів.

Податківці нагадють, що відповідно до пп. 80.2.2 ПКУ з 17.03.2022 р. вони мають право проводити фактичні перевірки за наявності хоча б однієї з наступних підстав:

- у разі наявності та/або отримання в установленому законодавством порядку інформації від державних органів або органів місцевого самоврядування, яка свідчить про можливі порушення при проведенні розрахункових операцій;

- письмового звернення покупця (споживача), оформленого відповідно до закону, про порушення платником податків установленого порядку проведення розрахункових операцій, у тому числі із забезпеченням можливості проведення розрахунків за товари (послуги) з використанням електронних платіжних засобів, касових операцій, патентування або ліцензування.

Крім цього, з 17 березня податківцям надано право складати протоколи на ФОП та посадових осіб юрособи про адмінправопорушення за порушення порядку проведення готівкових розрахунків за товари (послуги), у тому числі перевищення граничних сум розрахунків готівкою, не забезпечення можливості розрахунків за товари з використанням платіжного терміналу. У разі виявлення таких порушень до суб'єкта господарювання застосовується штраф у розмірі від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1700 грн – 3400 грн), при повторному порушенні від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн – 17000 грн).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus