USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцька з'явилося нове місто-побратим у Німеччині

18 Липня 2023 17:27
16 липня Луцьк та німецьке місто Швайнфурт офіційно стали побратимами. Угоду про партнерство підписали заступниця Луцького міського голови Ірина Чебелюк і мер Швайнфурта Себастіан Ремелє під час візиту делегації Луцької міської ради до Німеччини.

Про це інформують у міськраді.

Угода передбачає розвиток дружніх відносин і співпраці між партнерами на принципах взаємоповаги, рівноправності та взаємної користі, реалізацію корисних ініціатив і проєктів, співробітництво у напрямках, що становлять спільний інтерес.

Під час офіційної церемонії укладання угоди Ірина Чебелюк і Себастіан Ремелє зробили записи у золотій книзі історії Швайнфурта. Вона ведеться з 1917 року та містить підписи видатних осіб, які відвідували місто.
Програмою робочих зустрічей також було передбачено відвідування заводу SKF та пожежної частини у Швайнфурті. Було оглянуто виробничі потужності, а також майстерні, навчальні класи, обладнання відповідно.
Під час візиту було обговорено напрямки майбутнього співробітництва. Німецька сторона наголошувала на зацікавленості у поглибленні контактів та у подальшій підтримці нашої громади в складний час війни. Ірина Чебелюк своєю чергою дякувала за небайдужість і допомогу, а також висловлювала сподівання щодо плідної та сповненої діями співпраці.
Довідка

Співпраця між містами зародилася ще влітку минулого року за ініціативи Швайнфурта та сприяння заводу ПрАТ «СКФ Україна». Тоді з німецького міста для потреб Луцької міської територіальної громади почали надходити вантажі з гуманітарною допомогою. Серед них, зокрема, генератори великої потужності, функціональні медичні ліжка, продукти харчування, засоби гігієни, медикаменти, павербанки, а також аварійно-рятувальний автомобіль марки Mercedes Benz, який було передано для потреб 1-го Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС України у Волинській області.

Читати ще: Німецьке місто Швайнфурт подарує Луцьку сміттєвоз

Восени 2022 року делегація зі Швайнфурта на чолі з мером Себастіаном Ремелє приїхала до Луцька, щоб зустрітися з міським головою та обговорити потенційні напрямки співробітництва. За результатами домовленостей було підписано протокол намірів про співпрацю. У січні 2023 року рішенням сесії міста Швайнфурт було затверджено намір встановлення офіційних партнерських відносин з містом Луцьк.

Серед реалізованих спільних заходів – молодіжний обмін для 10 учнів луцьких шкіл віком 14-16 років, який відбувався протягом 8-15 липня 2023 року за фінансової підтримки міста Швайнфурт. Програма включала відвідування школи у Швайнфурті, дозвілля з німецькими підлітками, екскурсії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus