USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У луцькій лікарні – реконструкція лабораторії та новий ліфт

22 Листопада 2018 13:59
Сьогодні представники міської влади здійснили візит у КП «Луцька міська клінічна лікарня». Радник міського голови Ігор Поліщук, заступник начальника управління капітального будівництва Микола Цвірук разом із медиками оглянули оновлені приміщення та відділення лікарні, а також замінені лікарняні ліфти.

Спершу побували у бактеріологічному корпусі, де провели капітальний ремонт та реконструкцію приміщення. Корпус, у якому розміщена бактеріологічна лабораторія, був побудований майже 40 років тому. Приміщення баклабораторії потребували невідкладного капітального ремонту. З місцевого бюджету було виділено 742 тис. грн. Тут оновили гардеробну та кімнату для зберігання документів, йдеться на сайті Луцькради.

Як розповідає директор КП «Луцька міська клінічна лікарня» Лариса Духневич, міська клінічна лікарня — одна з небагатьох в Україні міських лікарень, яка може похвалитися власною бактеріологічною лабораторією. Тут проводяться дослідження різного біологічного матеріалу з метою виявлення патогенних та умовно-патогенних мікроорганізмів, які можуть бути причиною різних інфекційних захворювань. Лабораторія атестована на проведення вимірювань у сфері поширення державного метрологічного нагляду в галузі охорони здоров’я та має дозвіл на роботу зі збудниками 3-4 груп патогенності.


Потому посадовці оглянули та ознайомилися з роботою діагностично-лікувальних кабінетів ендоскопічного підрозділу Луцької міської клінічної лікарні, у яких також проведено капітальний ремонт.

За словами Лариси Духневич, у міській клінічній лікарні допомога надається не лише мешканцям Луцька, а й жителям області. Частка іногородніх серед пролікованих сягає 30%. Завдяки сприянню народних депутатів України від Волині при розподілі субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам були виділені кошти на придбання ендоскопічної відеостійки для Луцької міської клінічної лікарні.

Щорічно у лікарні виконується понад 7000 ендоскопічних обстежень, 600 маніпуляцій та 300 операцій. У закладі на базі відділення ургентної хірургії та ендоскопічного підрозділу вже більше 20 років функціонує центр надання допомоги хворим з шлунково-кишковими кровотечами. Тут лікуються більше 120 пацієнтів з такою патологією, виконується близько 150 ендоскопічних операцій з зупинки шлунково-кишкових кровотеч. Результатом планомірної роботи стала відсутність випадків смерті пацієнтів лікарні від шлунково-кишкових кровотеч протягом останніх років, в той час як по Україні летальність від цієї патології сягає 8%.

Ендоскопічний підрозділ поповнився сучасною ендоскопічною стійкою Pentax експертного класу з трьома апаратами: гастродуоденоскопом, колоноскопом та бронхоскопом загальною вартістю 4 млн грн. Це обладнання дозволяє отримати якісніше та детальніше зображення, ніж фіброендоскопи, що дозволяє значно краще візуалізувати судини та дрібні структури слизової оболонки шлунково-кишкового тракту з значним оптичним збільшенням. Висока роздільна здатність екрану дозволить діагностувати найменші пошкодження шлунково-кишкового тракту та провести своєчасне лікування. Це значно покращить виявлення передпухлинних та пухлинних захворювань, підвищить якість проведення ендоскопічних операцій.


Заступник головного лікаря з організаційно-методичної роботи Андрій Смольянінов зазначив, що кабінети ендоскопії капітально відремонтовані згідно сучасних вимог. Аналогічне обладнання широко застосовується у клініках інших країн. Також проведено ремонт у післянаркозній палаті. Кабінети комп’ютеризовані та підключені до єдиної госпітальної системи зберігання даних.

Окрім цього, вдалося вирішити ще одну нагальну проблему — встановлення нового ліфта, яким доставляють пацієнтів до операційного блоку. До кінця року планується замінити ще один ліфт.


"Луцька міська клінічна лікарня має високопрофесійний колектив медиків, які успішно лікують не лише лучан, а й жителів усієї Волині. Тому основне завдання міської влади — допомагати їхній роботі, створювати сучасні, безпечні та комфортні умови для лікування пацієнтів та щоденної роботи, забезпечувати заклад сучасним медичним обладнанням. Для ремонту двох ліфтів з міського бюджету було виділено більше трьох мільйонів гривень. Один із них уже введено в експлуатацію, найближчим часом працюватиме ще один новий ліфт. Також було проведено капітальний ремонт бактеріологічної лабораторії, яка є гордістю клінічної лікарні, адже у ній щодня проводяться більше двохсот різноманітних досліджень",- зазначив радник міського голови Ігор Поліщук. Також він додав, що у міському бюджеті передбачені кошти у сумі 2, 3 млн грн на капітальний ремонт кабінету для ангіографічних досліджень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus