USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку білбордами про люстрацію рекламують окремі партії

24 Вересня 2014 13:04
На вулицях Луцька з’явилися білборди з інформацією про те, як партії представлені у Верховній Раді, голосували за закон про люстрацію.

У місті Луцьку, ВО № 22, на рекламних білбордах були розклеєні плакати під назвою «Хто як голосує за люстрацію?». Такого роду рекламу виявили спостерігачі ОПОРИ в різних районах міста, зокрема, на вулицях Глушець, Даньшина, Карпенка-Карого, проспекті Соборності, - повідомили у прес-службі Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.

Власником цієї реклами, ймовірно, є громадська організація «Всеукраїнська Люстрація», логотип якої зазначений в лівому верхньому куті білбордів.



Цікава ця зовнішня реклама тим, що у ній згадуються назви трьох партій, що задекларували про свою участь у парламентських виборах.

Так, на білбордах зображено таблицю, яка демонструє результати голосування фракцій політичних партій та депутатских груп за прийняття закону «Про очищення влади» (№4359 a). Однак побудована ця таблиця таким чином, що вгорі розташовані фракції тих партій, більшість членів яких підтримали прийняття цього закону. Крім того, в таблиці є графа «Ваш голос працює на (%)» в якій вказано відсоток депутатів з фракції/групи, що проголосували «за».



Першою у таблиці вказана ВО «Свобода» (100% депутатів від складу фракції підтримали закон), а далі партія «УДАР» та ВО «Батьківщина». Натомість останньою в таблиці є Комуністична партія. Нагадаємо, що станом на 23 вересня, одна з цих партій (ВО «Свобода») висунула свій виборчий список для участі у виборах, а дві з них (ВО «Батьківщина» та КПУ) вже й отримали від ЦВК рішення про реєстрацію своїх кандидатів зі списку.

Тому поєднання інформації про результати депутатської діяльності цих партій із поясненням «як працює голос» дає підстави вважати ці білборди прихованою рекламою учасників виборів. В такий спосіб окремі учасники виборчого процесу ймовірно хочуть використати популярну в суспільстві тему люстрації для підвищення власного виборчого рейтингу в обхід правилам агітації.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
виборець Показати IP 24 Вересня 2014 16:25
А що ще може та Сво...а крім високих гасел? Тільки бла-бла-тополя і можуть...! Їх самих треба каст...и!!!
Анонім Показати IP 24 Вересня 2014 16:49
Це взагалі "темна пляма" на політичному олімпі. Нічого крім розколу і дестабілізації вони не принесуть. Згадайте перші голосування "нової влади" у лютому. До чого вони призвели ?
Василько Показати IP 24 Вересня 2014 17:31
В інтернет просторі повідомленнями "У ЛУЦЬКУ БІЛБОРДАМИ ПРО ЛЮСТРАЦІЮ РЕКЛАМУЮТЬ ОКРЕМІ ПАРТІЇ" рекламують окремі партії!)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus