USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку буде церква та сквер імені «Небесної сотні»

26 Лютого 2014 12:15
Луцький підприємець, у власності якого територія на вулиці П’ятницька Гірка, добровільно запропонував звести капличку у пам'ять загиблих майданівців. Однак, зі слів депутата Луцької міської ради Євгенія Ткачука, владика УПЦ Київського патріархату Михаїл наголосив, що на цьому місці потрібно побудувати храм «Небесна сотня».

Про це стало відомо під час засідання 55-ї сесії Луцької міської ради.

Депутат Анатолій Пархом’юк запропонував доручити управлінню архітектури та містобудування Луцька встановити інформаційну таблицю з назвою цієї площі, на якій зазначать, у честь кого названа площа. Відповідно, на думку обранця громади, необхідно попрацювати і над проектом благоустрою цієї території.

На це Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що управління архітектури працює над спорудженням меморіальної стели поряд з могилою загиблого героя на Майдані, що на меморіальному комплексі «Вічна Слава».

Голова депутатської групи "Новий Луцьк" Ірина Констанкевич зауважила: «Варто до питання підійти комплексно, адже за РАЦСом є зелений сквер. Там міг би бути меморіальний комплекс з пам'ятним знаком, щоб люди мали змогу побути на самоті і вшанувати пам'ять загиблих героїв України».

Отож, депутат запропонувала, окрім перейменування площі перед РАЦСом, ім'я Героїв Майдану дати і площі у сквері, що знаходиться позаду адмінбудівлі.

Тож 44 з 45 присутніх обранців громади підтримали рішення про перейменування площі Героїв Майдану разом із доповненнями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus