USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку діти - за мир

21 Вересня 2014 18:21
Культурно-мистецький захід «Голуб миру» відбувся у Луцьку. Акцію присвятили Міжнародному дню миру, Дню батька та релігійному святу Різдва Пресвятої Богородиці.

Організатори дійства – мистецька студія «Соняшник», благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Управління культури ЛМР - запросили дітей до малювання на папері та асфальті, флешмобу, виготовлення голубів з паперу, майстер-класу від партнера студії майстрині Юлії Жолубак (ліплення з глини), акції «Розмалюй собі соняшник, голуба, серце, ангелика, метелика». Окрім вихованців мистецької студії «Соняшник» у святі взяли участь діти з сімей вимушених переселенців зі Сходу та Криму, соціально незахищених сімей.

Керівник мистецької студії «Соняшник» Лариса Чубай зазначила: «У нашій студії займаються дітки від 3 до 14 років. З маленького віку вони дуже розвинуті. Розуміються навіть на дорослих проблемах. Коли я їм починаю розповідати біблійну легенду, щоб пояснити образ голуба миру, вони продовжують самі. Також Луцький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді запросив на свято діток з сімей зі Сходу та соціально незахищених сімей, нам не вистачало матеріалів. Тому долучився благодійний фонд «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Для кожної сім’ї, яка переїхала – це дуже важливо, адже таким чином вони вливаються у нашу спільноту. Дякую всім, хто нам допоміг, співорганізаторам, гурту «Згадай своє небо», Юлії Жолубак, волонтерам, Уравлінню культури, драмтеатру».
Присутнім презентували книгу Миколая Шостака «Я слухаю небо». Автор так прокоментував свою роботу: «Суспільство досягне щастя і свого ідеалу тільки тоді, коли світський закон буде відповідати Закону Божому, коли вони зіллються в один в людських серцях і будуть виконуватися».

Директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан сказала: «Коли говорять діти і коли посилають в небеса своє прохання, воно є найбільш потрібним. Діти можуть долучитися до хорошої, благородної місії – допомогти дорослим побудувати мир на нашій землі».

Самі ж діти з радістю долучилися до такої роботи. На малюнках малечі – голуби, Богородиця. Настя Мартинюк зауважила: «Я малюю голуба миру, який тримає в дзьобику оливкову гілочку, що символізує сушу». Дорощук Олександр прокоментував свою роботу: «Я малюю Божу матір, бо сьогодні її день народження». У День батька хотіла зробити приємне татові Касьянчук Віка: «Я малюю портрет тата. Сьогодні День батька, і я його дуже люблю». Марина Горяїнова з Криму намалювала велике серце, сонце, синє небо і колосся пшениці: «Я рисую то, что я люблю, - Украину».
Дітки взяли участь у флешмобі і на знак любові до Батьківщини утворили живу фігуру у вигляді серця на Театральному майдані. По завершенню свята гірлянду з розмальованих власноруч голубів учасники акції занесли до стіни героїв Небесної Сотні.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тетяна Показати IP 21 Вересня 2014 22:33
Коли діти малюють, вони змінюють світ на краще. Грані таланту кожної дитини здатна розгледіти і розвинути Лариса Петрівна Чубай. Її творчість, креатив, любов до життя надихають. Щиро вдячна їй від імені усіх батьків, чиї діти займаються в студії!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus