USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині керівника благодійного фонду, який переправив 12 чоловіків за кордон, покарали умовно

27 Січня 2024 15:53
В обласному центрі Волині судили керівника благодійного фонду, який незаконно переправляв за кордон військовозобов’язаних чоловіків. Луцький міськрайонний суд призначив йому умовне покарання.

Як вказано у матеріалах справи, засновник та директор благодійного фонду «Едера» Ігор І. з липня по листопад 2022 року сприяв незаконному переправленню через державний кордон України дванадцятьох військовозобов’язаних чоловіків.

Від власного імені Ігор І. підписував листи, адресовані Волинській обласній військовій адміністрації. У них було прохання про забезпечення перетину державного кордону транспортними засобами під керуванням військовозобов’язаних водіїв. Вони нібито мали ввезти гуманітарну допомоги з-за кордону на територію України, відповідно, повернутися назад.

Читати ще: Волинського підприємця, який вніс до системи «Шлях» та переправив за кордон 16 чоловіків, суд покарав умовно

Волинська ОВА, своєю чергою, видавала наказ про бронювання вказаних у листах військовозобов’язаних та надання їм відстрочки від призову під час мобілізації та на воєнний час строком на 14 днів. Далі цей наказ скеровували до адміністрації Державної прикордонної служби.

Внаслідок таких дій Ігоря І. чоловіки безперешкодно перетинали кордон, однак жоден з них не повернувся у встановлені строки. У справі зазначено, що наміру забезпечити ввезення гуманітарної допомоги керівник благодійного фонду не мав.

Читати ще: На Волині директор фірми, який допоміг 14 чоловікам втекти за кордон, отримав 5 років тюрми

В судовому засіданні Ігор І. визнав свою провину, підтвердивши обставини вчинення ним кримінальних правопорушень.

Суд призначив йому покарання у виді п`яти років позбавлення волі з позбавленням на два роки права обіймати посади в органах державної влади, органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах чи організаціях, які пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських функцій. Однак в підсумку це покарання замінили на два роки іспитового строку.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Хз Показати IP 27 Січня 2024 16:14
$100 000 підняв і все нормально. От якби пляшку вкрав - тюрма
Андрій Показати IP 27 Січня 2024 16:21
ТО він брав гроші за виїзд чи ні? Якщо ні то хіба був злий умисел? Якщо його не було то як він міг заглянути в мозок людини, що вона не повернеться???? А сміялись з совєтів де вичитували цілу концертну групу якщо тікав якийсь артист на гастролях за кордоном.... а зараз...
Анонім Показати IP 27 Січня 2024 16:28
eСудочинство
Василь Показати IP 27 Січня 2024 16:50
"У річці вражу щуку утопити!!!"-"Послухали лисичку-і щуку кинули у річку!"
Льоня Показати IP 27 Січня 2024 19:43
В Луцьку за чотири вкрадених шоколадки дівчину засудили на п!пʼять років!!! А за схему наживання, підрив обороноздатності держави, шахрайство в особливо великих розмірах- посварили пальчиком: ну-ну-ну, більше так не роби
Єй до Андрія Показати IP 27 Січня 2024 20:06
Мабуть "безплатно " а де взяв на суд і відкуп;?
Анонім Показати IP 27 Січня 2024 21:46
суддів мобілізовувати треба - вони найбільш вмотивовані, бо найбільше бабла мають від держави
Василь Показати IP 28 Січня 2024 10:54
Нехай піде і послужить за усіх кого випустив
ігор Показати IP 28 Січня 2024 12:43
а суддям на всі ці коментарі начхати, їм пофіг та війна та справедливість та ті люди - гроші гроші та багатство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus