USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку ліквідують небезпечний перехід

14 Липня 2015 11:59
Небезпечну «зебру», що знаходиться перед автомобільним мостом через залізничні колії по проспекту Перемоги у напрямку проспекту Соборності, швидше за все, ліквідують.

Про це під час оперативної нарад сьогодні, 14 липня, повідомив секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко.

Він заявив, що начальник міського ДАІ Віктор Главічка обіцяв перенести небезпечний пішохідний перехід в інше місце, або взагалі ліквідувати його, однак, лише після відповідного рішення Луцької міськради.

«І от вже було відповідне протокольне доручення міського голови, затверджене під час виконкому. Це рішення стосувалося так званого «переходу смерті». Це – «зебра» першого кола по проспекту Перемоги, за 50 метрів від якої є регульований пішохідний перехід із світлофором. Коли слизько чи мокро, машини розганяються до шаленої швидкості й не встигають загальмувати на переході. Тому він там не потрібен», - каже посадовець.

Як пояснив Григоренко, зі слів начальника департаменту ЖКГ Івана Кубіцького, двічі він звертався до очільника із проханням вирішити питання з аварійним переходом, і двічі отримував відмову.

«Це що принципова позиція? В чому проблема? Ви будете нести відповідальність за той травматизм та смертність на тому переході?», - звернувся секретар Луцькради до заступника начальника міського ДАІ, який був присутнім на апаратній нараді.

Він наголосив, що у випадку, якщо треба поставити парапет, що унеможливить рух пішоходів через проїжджу частину, міська рада його поставить. Мовляв, не можна облаштовувати переходи через кожні 30 метрів.

Утім, для того, аби ліквідувати «зебру», потрібно зробити корективи згідно з організацією руху дорожньої мережі, а опісля вже поставити огородження й заборонити «перехід смерті».

Тож Григоренко звернувся до головного комунальника міста із проханням запропонувати зміни щодо схеми руху, яку ДАІ у подальшому переоформить, що дасть можливість організувати дорожній рух у відповідності до цієї схеми. І лише згідно із цим положенням аварійний перехід ліквідують.

«Це один із найнебезпечніших переходів у місті і ми його маємо спільними зусиллями прибрати», - підсумував посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
ттт Показати IP 14 Липня 2015 12:40
Ломать , не строить. Всегда проще ликвидировать проблему, чем ее решить. А люди там однозначно будут продолжать переходить
Юлія до ттт Показати IP 14 Липня 2015 15:06
Поставити огорожу, а долбо...бів, які будуть перелазити її - штрафувати.
Анонім до ттт Показати IP 14 Липня 2015 21:02
тільки дурні будуть продовжувати там переходити. так само, виходять на зупинці на стороні 5 школи і відразу переходять на іншу сторону, особливо бабульки. невже важко пройти кілька метрів до світлофору
ГОП - ля Показати IP 14 Липня 2015 12:45
Гарне вирішення проблеми! М А Л А Д Ц Ы!!!
11 Показати IP 14 Липня 2015 12:51
через соборності вже обіцяли ходити. Зараз там все тихо і спокійно, народ переходить дорогу у визначених місцях. А впертих ослів які лізтимуть через паркани і відбійники можна давити. Таких не шкода.
11 Показати IP 14 Липня 2015 12:51
через соборності вже обіцяли ходити. Зараз там все тихо і спокійно, народ переходить дорогу у визначених місцях. А впертих ослів які лізтимуть через паркани і відбійники можна давити. Таких не шкода.
Лучанка Показати IP 14 Липня 2015 15:27
Ще перед мостом поставити знак руху автомобілів 20-30 кілометрів, а то летять як на літаках.
Луцький Водій Показати IP 14 Липня 2015 17:55
НАРЕШТІ !!!! ДОЧЕКАЛИСЯ !!! ДЯКУЄМО !!! Такий же самий небезпечний перехід знаходиться по вул.Рівненській (біля магазіну ФОКСТРОТ). А причина взагалі не в швідкості автомобіля, а в аварійній ситуації , яка виникає при ожеледиці, коли автомобіль , навіть на маленькій швидкості починає гальмувати, і його згори моста несе вниз по інерції . Люди , які малювали ці "зебри" напевно не знають закони фізики і як вони діють !!! А ще багато залежить від культури поведінки самих пішоходів ( водії мене зрозуміють бо не раз ,напевно, були самі у такій ситуації) - коли пішоход НАВМИСНО чекає поки машина наблизиться до "зебри" за пару метрів і починає рух через пішоходний перехід.
Олена Показати IP 14 Липня 2015 19:57
Переходила кілька разів на цьому пішоходному переході і до останньої секунди не була певна - зупиниться водій чи ні. А стосовно того переходу, що знаходиться в 50-ти метрах скажу, що він теж не зовсім безпечний, не дивлячись на те, що регулюється світлофором. Я тричі!!! була свідком, як на зелене світло мчались авто, та і людей там збивали не одноразово. Наказую своїм дітям навіть на зелене світло пильнувати ситуацію. Може місце для переходу і не дуже вдале, і люди переходять де їм заманеться, але й любителі швидкої їзди теж до цього мають відношення. Бракує культури поведінки на дорогах обом сторонам, о д н о з н а ч н о.
Анонім Показати IP 15 Липня 2015 16:52
Пішоходам то дуже бракує розуму, коли переходять дорогу не дивлячись по сторонам, навіть на зелений сигнал світлофора, бо ж ідуть - вважають що вони на переході, то це все. Краще десять раз передивитись і подумати, бо як не обмине, як дехто думає, то здоровя ніхто не верне, а може і життя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus