USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку на будівлі суду намалювали мурал з легендарним співаком

20 Січня 2023 17:44
На будівлі Луцького міськрайонного суду з’явився мурал із портретом легендарного співака, почесного громадянина Луцька Василя Зінкевича.

Це вже друге подібне зображення видатних лучан, яких на стінах міських будівель малює художник Юрій Чайка. З його слів, ці зображення ввійдуть до серії «Люди міста», пише ВСН.

Художник планує малювати портрети лучан, яких знають і пам’ятають мешканці міста. Першим на муралі з’явився популярний іще з 70-х років співак Валерій Маренич. Його намалювали на стінах пабу OldSkull на початку січня.

Наступним з’явилося зображення іншого легендарного музиканта із Луцька. На цьому муралі на будівлі міськрайонного суду на вулиці Лесі Українки – Василь Зінкевич в образі героя легендарного фільму «Червона рута».

«До нас звернувся художник Юрій Чайка і розказав про свою ідею малювати мурали з відомими у Луцьку людьми. Запропонував намалювати на приміщенні суду Василя Зінкевича. Я розказав колегам про цю ідею, і всім вона дуже сподобалась. Зінкевича я і моє покоління добре знаємо, але, можливо, молодші – уже й не знають. Але ми повинні пам’ятати людей, які прославляли Волинь і Луцьк», – вважає голова Луцького міськрайонного суду Анатолій Пахолюк.
Довідка

Василь Зінкевич – український естрадний співак, народний артист УРСР (1986 р.), лауреат Шевченківської премії (1994 р.), Герой України (2009 р.), почесний громадянин Луцька. Чимало пісень у його виконанні увійшли до золотого фонду української музики XX століття.

Фільм «Червона рута» – перший в Україні музичний телевізійний фільм, який знімали у 1971 році в Яремче. Разом із Василем Зінкевичем в головниї ролях зіграли Софія Ротару, Володимир Івасюк, Назарій Яремчук та інші українські музиканти, які на той час ще не були відомими. Проте фільм отримав неймовірний успіх, а «Червону руту» Василь Зінкевич, Назарій Яремчук і її автор Володимир Івасюк заспівали на телефестивалі «Пісня-71» в Москві, і вона стала піснею року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анарх Показати IP 20 Січня 2023 20:55
«Червону руту» Василь Зінкевич, Назарій Яремчук і її автор Володимир Івасюк заспівали на телефестивалі «Пісня-71» в Москві, і вона стала піснею року.---А як це так в москві співав і не внесений ні в які списки?
Лучанин Показати IP 20 Січня 2023 22:16
Затія вимагає суттєвого доопрацювання. Не кожна вільна площина і не будь-яка споруда тематично поєднується із запропонованим сюжетом. Місце розташування повинно бути нейтральне і не вступати у дисонанс із темою ! Тим більше не на облуплених же стінах ! А головний художник міста, чи художня рада, чи спілка художників просто зобов'язані попередньо оцінити художній рівень такої роботи ! А то скоро перетворимо історичний ареал Луцька у графіті малоліток на автобазарі чи під мостом на Рівненській !
лучанин до Лучанин Показати IP 21 Січня 2023 07:59
Така бутафорія це як бомжу-пенсіонерові набити веселу татуху за рахунок пенсійного фонду. У культурі міста деградація відсутність інтелекту у совкових керівників та їх керівників. Подивіться хто цим керує, та ніхто, пливе це як гі.но у річці бюджетних грошей.
лучанин Показати IP 21 Січня 2023 07:13
а будинок так і лишився облупленийі та задріпаний як уся вулиця
Петро Показати IP 21 Січня 2023 08:34
Підтримую коментар "лучанина". В муралі нічого від Зінкевича немає. Зображення швидше нагадує або гусара Давидова війни 1812 року, або ковбоя - американського пастуха (тільки крислатого капелюха треба) з роману О. Генрі "Серце Заходу". Знаю точно, що співак не буде в захопленні від власного "портрета".
Лучани Показати IP 21 Січня 2023 09:23
Хто такий без художнього смаку, без усяких етичних норм, без елементарного такту міг таке дозволити ? У Луцьку є міський архітектор ? Ви принизили ім'я великого артиста і зганьбили себе !
Люди кажуть Показати IP 21 Січня 2023 11:06
Ліпше би не малювали !
Лучанка Показати IP 21 Січня 2023 14:18
Дуже шаную геніального Василя Зінкевича за його талант як співака і за громадянську позицію. Але цей мурал - паплюження його образу! До речі, Василь Іванович дав згоду на таке "увіковічнення" його? Між іншим людина ще жива, Богу дякувати!
Обмальовуйте стіни Показати IP 21 Січня 2023 16:35
у себе вдома: "Художника" слід оштрафувати та зобов'язати стерти мальовидло і відремонтувати зіпсовану штукатурку.
До автора Показати IP 21 Січня 2023 21:28
Шоби владі не було соромно перед відомою людиною і лучанами - замалюй, Чайка, табличку з прізвищем народного артиста і напиши просто - Монатік ! Може прохиляє ! І будеш відразу мати в творчому доробку два мурали !
додік Показати IP 24 Січня 2023 09:04
Там був відповідніший мурал "MAFIA" - от його варто оновити. А Зінкевич не потребує цієї ляпанини...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus