USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку на хабарі затримали посадовця Державної екоінспекції

6 Серпня 2019 20:49
Завідувач сектору Держекоінспекції вимагав та отримав 3 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Про це повідомляє управління захисту економіки у Волинській області на своїй сторінці у Facebook.

«Керівник одного з секторів Державної екологічної інспекції у Волинській області вимагав та отримував від суб’єктів господарювання неправомірну вигоду за вирішення різного роду питань: від непритягнення до відповідальності за порушення до сприяння у видачі дозвільних документів.

Так, під час проведення заходів щодо дотримання суб’єктів господарювання, що займаються реалізацією пального на АЗС, працівниками сектору екологічної інспекції було виявлено ряд порушень, а саме відсутність дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря. За непритягнення останніх до відповідальності та вирішення питання щодо отримання необхідних дозволів завідувач сектору вимагав «винагороду» – 3 тисячі доларів США та 60 тисяч гривень. Кошти одержував у кілька етапів», – йдеться у дописі.

Також повідомляють, що сьогодні, 6 серпня, фігурант одержав від двох підприємців 50 тисяч гривень та 3 тисяч доларів США «винагороди», під час чого отримання його було затримано у Луцьку в одному із закладів харчування.

Раніше було задокументовано одержання завідувачем сектору Державної екологічної інспекції у Волинській області 10 тисяч гривень хабара.

Наразі тривають невідкладні слідчі (розшукові) дії, вирішуватиметься питання щодо повідомлення посадовцю про підозру та обрання йому запобіжного заходу.

«Документування протиправної діяльності посадової особи проводилося у межах кримінального провадження, відкрито за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Під час слідства будуть встановлюватися інші особи, які також можуть бути причетні до злочину, у тому числі і працівники обласної екологічної інспекції», – йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
інспектор Показати IP 6 Серпня 2019 22:14
Гнатюк Михайло-брат колишнього керівника інспекії
Анонім до інспектор Показати IP 7 Серпня 2019 08:30
Династія
інспектор 2 Показати IP 7 Серпня 2019 07:34
Не може бути. Підкинули. Екоінспектори самі чесні люди на планеті. Не винен він. Премію дати і підвищити у посаді :-)
Яцик Показати IP 7 Серпня 2019 08:38
А заправщиків притягнуть за забруднення?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus