USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку не фінансують будівництво з коштів ДФРР через політичну складову

25 Березня 2019 11:53
Будівництво спортзалу для школи №27 та реконструкція будівлі РАЦСу під філію Центру надання адміністративних послуг не потрапили до переліку об’єктів, які фінансуватимуться цього року за кошти ДФРР через політичну складову, - переконаний виконувач повноважень Луцького міського голови.

Про це йшлося під час спільного засідання постійних комісій міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів та з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 25 березня.

Депутат Тарас Шляхтич відзначив, що жоден із об’єктів у місті не потрапив до переліку об’єктів, що фінансуватимуться цьогоріч з коштів Державного фонду регіонального розвитку та поцікавився у секретаря міськради, чому так трапилося.

Виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт відзначив, що після виборів спаде політична складова цього питання і його переглянуть. Так, коли будували школу № 27, голова ОДА обіцяв, що сприятиме, аби будівництво спортзалу для неї потрапило до переліку ДФРР. Школу не повинні були запускати в експлуатацію без спортзалу, але була політична воля та розуміння, що кінцевий результат – це захист інтересів лучан і школа повинна працювати. На жаль, проект будівництва спортзалу не прошов по ДФРР.

Зі слів секретаря міськради, голова ОДА Олександр Савченко говорить, що пам’ятає про обіцянки та шукає можливість виділення коштів на будівництво з держбюджету. На думку Григорія Пустовіта, проект не потрапив до переліку ДФРР через політичну складову, наприклад, те, що більшість у міськраді сформували депутати, опозиційні до чинної центральної влади.

Аналогічно подавали проект реконструкції будівлі РАЦСУ під філію ЦНАПу, проект потрапив до резерву. Мінрегіон невдовзі, після виборів, визначатиме, які об’єкти потраплять у програму будівництва ЦНАПів. Він відзначив, що зустрічався у Києві з Левом Парцхаладзе і той запевнив, що будівництво ЦНАПів лишається пріоритетом для Мінрегіонбуду. Отже, як зауважує Григорій Пустовіт, вирішення питання відбудеться після виборів, коли піде на спад політична складова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus