USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку облаштовують перехрестя, нові світлофори та сучасний сквер

29 Вересня 2018 09:58
Капремонт дворів і доріг, облаштування центральних зон і вулиць приватного сектору, оновлення парку культури та впровадження енергозберігаючих технологій - Луцьк сьогодні змінюється на очах, місто стає значно комфортнішим, зручним і затишним.

28 вересня перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, радник міського голови Ігор Поліщук та директор Департаменту ЖКГ Юрій Крась проінспектували нові об’єкти, на яких здійснюють капітальну реконструкцію.

Триває капітальний ремонт одного із найбільш популярних перехресть у Луцьку на перетині вулиць Дубнівська і Карпенка-Карого. Тут активний рух транспорту постійно спричиняв виникнення заторів і довгих автомобільних черг, а дорога була вкрита ямами, асфальт зазнав значних ушкоджень через курсування великогабаритного транспорту. Зараз на цій ділянці розширюють проїжджу частину, вводять додаткові автомобільні смуги в напрямку вулиці Карпенка-Карого, аби більше машин могли водночас перетинати перехрестя, не створюючи автомобільних «пробок». Старий ушкоджений асфальт зняли, натомість викладуть нове високоякісне асфальтове покриття.
Зона перехрестя вулиць Карпенка-Карого, Задворецької та В׳ячеслава Чорновола уже давно вважалася небезпечною через високу аварійність та широке розгалуження доріг, на якому часто виникало надмірне скупчення автотранспорту. Для вирішення проблеми перехрестя облаштовують сучасними LED-світлофорами. Вже встановлені оцинковані опори під світлофори. Також у цій зоні бруківкою облаштували зупинку громадського транспорту, значну частину пішохідних зон. Відремонтовано також ділянки біля пішохідних переходів.
Окрасою міста стане новий сквер у самому центрі, де в минулому знаходився старий та занедбаний квітковий ринок. Цей скверик розбудовується досить оперативно і найближчим часом лучани зможуть оцінити його особливість та облаштованість. Зручно й те, що скверик розміщений біля дитячої поліклініки і стане своєрідним затишним оазисом серед будинків та автомагістралей.
– Майбутній сквер, який зараз активно облаштовується, знаходиться у самому центрі міста, а тому це чудова територія для відпочинку і прогулянок лучан, – каже Григорій Недопад. – Впевнений, що він стане улюбленим для багатьох мешканців Луцька. Вже зараз можемо оцінити певні обриси, а також простору територію скверу, адже він буде значно розширений і займатиме велику ділянку одразу біля дитячої поліклініки, а тому мами з дітками зможуть із комфортом проводити час. У сквері ми зберегли й старі дерева на прохання місцевих жителів. Хочу наголосити – ми жодним чином не виступаємо за зрізування дерев у місті, навпаки, Луцьк має бути зеленим і молоді деревця будемо висаджувати в багатьох районах. Але старі, аварійні дерева необхідно замінювати на нові, задля безпеки перехожих і мешканців сусідніх будинків.
– Ще до початку облаштування скверу була проведена велика робота, велися перемовини з підприємцями, які продавали на цій території квіти, – зауважив Ігор Поліщук. – Нам вдалося знайти спільну мову і сьогодні підприємці мають чудовий облаштований квітковий ринок, а скверик розбудовується активними темпами. Окрім облаштування скверу, здійснюємо також капітальний ремонт прибудинкових територій по пр. Волі, 3, 5, 7. Загалом сквер матиме дуже гарний вигляд і стане однією із найбільш привабливих відпочинкових зон у нашому місті.
Зазнала змін і проїзна центральна частина проспекту Волі, де облаштовано водовідведення дощових і талих вод. Тепер на найбільш популярних переходах не буде накопичуватися зайва вода і не утворяться калюжі, які в минулому заважали містянам користуватися пішохідними переходами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Правдоруб Показати IP 29 Вересня 2018 11:24
Ах як до виборів гарно готуються)))
Гал Анонім до Правдоруб Показати IP 29 Вересня 2018 18:06
Ну то назло їм не ходи цим сквером і переходь вулицю в нерегульованих місцях.
11 Показати IP 29 Вересня 2018 12:49
Звичайно подяка владі за турботу про місто, але на Дубнівському перехресті бардюри розібрали, асфальт зняли і вже тиждень ніхто нічого не робить, Мабуть на новий рік асфальт стелити будуть
Живу я тутка Показати IP 29 Вересня 2018 12:59
Вибори потрібно проводити щомісячно,можливо тоді хоч щось позитивного у Луцьку буде зроблено.
лучанка Показати IP 29 Вересня 2018 13:03
місто і справді змінюється! молодці!
Лучанан Показати IP 29 Вересня 2018 14:39
Респект. Жителі оцінять !!!
Володимир Показати IP 1 Жовтня 2018 09:15
Толку з того високоякісного асфальту,якщо не міняють подушку-основу дорожного покриття,ти хоч плити стальні положи,все-одно покрутить і розіб'є за пару зим.Відкрию один секрет,що ями робляться не від колес фур,а від того,що асфальт підриває знизу від неякісної основи,плюс не роблять водовідводи,так і буде вода стояти по всьому місту після дощів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus