USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцьку обирають місце для пам’ятника геноциду вірменів

11 Серпня 2017 12:57
Голова Волинської обласної вірменської громади «АНІ» звернувся до депутатів Луцької міської ради з проханням встановити пам’ятник невинним жертвам геноциду вірменського та українського народів «Хачкар» на проспекті Волі.

Про це йшлося сьогодні, 11 серпня, під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Так, вірмени просили виділити чотири квадратних метри для встановлення пам’ятника напроти компанії ТАС, що на проспекті Волі, але начальник управління містобудування та архітектури Леонід Герасимюк висловився щодо недоцільності встановлення цього пам’ятника саме на цьому місці.

«Ми говорили з вірменською громадою щодо встановлення цього пам’ятника у Старому місті. Зараз місто «розглядає» будівництво вірменської церкви біля фуражного ринку. Щодо розміщення в центрі, то, на мою думку, це сумнівне місце», - зазначив Леонід Герасим’юк.

Окрім того, голова комісії Андрій Козюра зауважив, що ця територія знаходиться у приватній власності, що унеможливлює встановлення пам’ятника саме на цьому місці.

«Це місце є в приватній власності. Нас повідомили, що зараз на розгляді в департаменті архітектури є будівництво церкви біля фуражного ринку. Можливо, буде доречним розмістити цей пам’ятний знак саме там», - запропонував Андрій Козюра.

В підсумку депутати доручили начальнику управління архітектури та містобудування спільно з департаментом культури та керівництвом заповідника «Старе місто» знайти місце, де встановлення цього пам’ятника буде історично доцільним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 11 Серпня 2017 13:17
Біля Загсу,разом з пам'ятником Бандері,а чьо,там якраз місце всім пам'ятникам,весілля і пам'ятник,це так доречно
Грузіна Показати IP 11 Серпня 2017 14:09
Ще треба циганам пам'ятник встановити, бо в них теж не легка доля.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus