USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

У Луцьку офіцер-вихователь військового ліцею на Volkswagen збив скутериста: як його покарали

5 Листопада 2023 21:38
В обласному центрі Волині судили офіцера-вихователя військового ліцею, який вчинив ДТП з потерпілими. Луцький міськрайонний суд ухвалив вирок, відповідно до якого призначив винуватцю аварії умовне покарання.

Як ідеться у матеріалах справи, 4 травня після обіду водій Volkswagen Passat Володимир Л. при виїзді з проспекту Молоді не надав дорогу мопеду Viper TXМ50QT-S, який рухався проспектом Відродження, тобто головною дорогою. В результаті таких дій водія легковика відбулося зіткнення. Керманич мопеда отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Читати ще: У Луцьку на Відродження зіткнулися Volkswagen та скутер. Відео

Про Володимира Л. відомо, що він народився у Харкові, працює на посаді командира взводу, офіцера-вихователя у Волинському обласному ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою імені Героїв Небесної Сотні, одружений.

Обвинувачений визнав свою вину під час розгляду справи, підтвердивши обставини вчинення ним ДТП. Володимир Л. ствердив, що повністю відшкодував потерпілому матеріальні збитки та намагався відшкодувати моральні, однак той не погодився на запропоновану суму.

Окрім цього, винуватець аварії розповів, що відразу після зіткнення прибув до лікарні, де спілкувався з рідними потерпілого та висловлював жаль з приводу вчиненого. Він надавав матеріальну допомогу, купував ліки та продукти харчування, а в подальшому власним авто неодноразово доставляв потерпілого до лікарні для проходження лікування.

Читати ще: 32-річний водій мопеда у лікарні: подробиці аварії на перехресті в Луцьку

Володимир Л. просив суворо його не карати та не позбавляти права керування транспортними засобами, оскільки, крім роботи у військовому ліцеї, він займається викладацькою діяльністю в різних населених пунктах Волині. Відповідно можливість керуванням авто йому необхідна для належного виконання своїх посадових обов'язків.

Потерпілий також просив суворо не карати обвинуваченого та не позбавляти його водійських прав. Суд дослухався до думки потерпілого та призначив Володимиру Л. покарання у виді трьох років позбавлення волі, яке замінив на рік умовного. Також Володимир Л. компенсує потерпілому 60 тисяч гривень моральної шкоди та витрат на правову допомогу.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus