USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Жартівливі картини показали у Луцьку

8 Листопада 2014 22:00
Конкурс та виставка карикатур відбулися у галереї "Арт-Кафедра" у Луцьку, - інформує "Волинський інформаційний портал".

Такі змагання серед художників оголосили ще 1 вересня. На нього митці подали приблизно 100 робіт. На саму ж виставку відібрали малюнки лише п’яти авторів. Адже організатори відзначили, що саме їхні карикатури стали достойними та відповідали умовам конкурсу.

Перемогу здобули Микола Кумановський (перше місце), Леонід Сахнюк (друге) та Наталія Кумановська (третє).

Мистецтвознавець, директор Художнього музею Зоя Навроцька привітала переможців. Також вона зазначила, що конкурс робили для того, аби через карикатуру звернути особливу увагу на такий вид образотворчого мистецтва як графіка.

"Сьогодні з появою комп’ютера авторська графіка виходить на узбіччя. У 17-19 столітті це були найдемократичніші види мистецтва, доступні найширшим колам населення, і кожен міг мати у своєму приміщенні графічний твір. Сьогодні цей вид мистецтва став унікальним і елітарним", - зазначила вона.

Варто зауважити, що у галереї вирішили щороку проводити конкурс карикатури або плакату.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus