USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку прощалися з героєм Іловайська

15 Січня 2015 15:12
В останню путь провели лучанина Сергія Куруку, якого вважали зниклим безвісти під час проведення АТО на Донеччині.

Відспівування загиблого на сході бійця 51-ї ОМБ відбулося 15 січня у Свято-Троїцькому кафедральному соборі у Луцьку. У громадській панахиді, що відбулася на Театральному майдані, взяли участь сотні лучан. В останню путь бійця провели під вигуки «Герої не вмирають!»

Нагадаємо, солдат у складі 51-ї окремої механізованої бригади Сергій Курука загинув в «іловайському котлі» та був похований у Дніпропетровську як невідомий солдат. 13 січня Дніпропетровська міська рада прийняла рішення про ексгумацію тіла та передачу його рідним для перепоховання у Луцьку. Сергій був одружений, сиротою залишився малолітній син.

Під час панахиди у храмі протоієрей Віталій Собко зазначив, що під час різдвяних свят лучани зібралися, аби помолитися за упокій душі одного з волинських героїв, який віддав життя за Україну. Священик нагадав, що у ці дні перед образом Різдва Христового переповнює духовна радість, тому що у світ прийшов Спаситель, але вже наступного дня згадують страшну подію, коли велику кількість віфлеємських дітей було знищено за наказом злочинної влади, щоб разом із ними загинув і новонароджений Ісус. Віталій Собко визнав, що вкотре свято затьмарюється – знову і знову нащадки Каїна та Ірода посягають на життя наших воїнів. Священик наголосив, що Сергій Курука, будучи воїном, не відступив, не зрадив та не злякався, а чашу та місію що випала на його долю, виконав до кінця. Священик нагадав Христові слова про те, що немає більшої любові, ніж та, коли людина покладає душу за друзів своїх.



Труну із тілом загиблого пронесли жалобною ходою на Театральний майдан, де чимало лучан зібралося, щоб віддати останню шану героєві.



Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук повідомив, що загиблий, якому сьогодні віддають останню шану, навчався у школі №26 у Луцьку, Володимир-Волинському технікумі, працював у Луцьку. Відслужив строкову службу та у 2014 році був мобілізований у Збройні Сили України для проходження служби на сході. Герой загинув в «іловайському котлі». Святослав Кравчук від імені держави просив пробачення у батьків полеглого за те, що сина їм не повернули живим та здоровим. Він закликав присутніх вшанувати пам'ять загиблого хвилиною мовчання.



Радник голови облдержадміністрації Борис Кондратюк розповів, що Сергій Курука героїчно загинув на сході, виконуючи військовий обов’язок у зоні АТО, де проходив службу у третьому батальйоні 51-ї окремої механізованої бригади, і про нього не було звісток із серпня минулого року. Його не було ані в списках загиблих, ані серед полонених. Лише нещодавно пошуки призвели до того, що за результатами ДНК встановили, що воїн загинув та був похований у Дніпропетровську як невідомий солдат. Сьогодні ж труна із тілом героя повернулася на рідну землю. За інформацією командування бригади та бойових побратимів, він був відважним військовим, добросовісно виконував свій обов’язок. Нині йому вдячна уся волинська громада, за те, що воїн не зрадив державу та поклав своє життя за неї. Борис Кондартюк подякував батькам загиблого, за те, що вони виховали героя та висловив співчуття їхньому горю.



Друг та бойовий побратим Сергія Куруки Сергій Зінь розповів, що виріс із ним у одному дворі, згодом був призваний у той самий військовий підрозділ. З його слів, загиблий був дуже хорошою та відважною людиною.



Представниця батьківського комітету військовослужбовців, які проходять службу в зоні АТО, Іванна Дубинка-Філозоф зазначила, що важко висловити слова підтримки та вдячності родині Сергія. Вона розповіла, що загиблий був одним із братів-двійнят, у його матері було троє синів.

«На жаль, ніколи більше не подасть Сергій склянки води матері та батькові, ніколи не пожартує зі своїми братами Андрієм та Ярославом, ніколи не скаже слів кохання своїй дружині, ніколи не дасть мудрої батьківської поради своєму синочку», - зауважила Іванна Дубинка-Філозоф.

Вона наголосила, що сльози, пролиті батьками, не впали даремно – усі причетні до вбивства будуть покарані Богом і прокляті людьми.



Завершили громадську панахиду спільним виконанням гімну України. Під вигуки «Герої не вмирають» труну пронесли до автобуса, яким її доставлять до місця поховання – Алеї почесних поховань цвинтаря у селі Гаразджа.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus