USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

У Луцьку просили назвати вулицю іменем Юрка Покальчука

28 Лютого 2016 15:00
З ініціативою назвати одну з вулиць міста на честь відомого письменника Юрка Покальчука до членів комісії з питань впорядкувань назв вулиць звернулася ГО «Озерний вітер».

Про це йшлося під час засідання міської ради з питань впорядкування назв вулиць міста Луцька 26 лютого.

З ініціативою створення у Луцьку вулиці імені Юрка Покальчука до комісії звернулася ГО «Озерний вітер». У зверненні йдеться про те, що у Луцьку потрібно назвати одну з вулиць іменем відомого письменника, волинянина Юрка Покальчука, який знав 11 іноземних мов, був президентом Асоціації українських письменників, читав лекції у США, Великобританії, США, Канаді, Аргентині, Бразилії, Португалії, Іспанії, Польщі та Росії. Він є автором понад 20 книг, через які прославляв Україну закордоном, а останній його роман «Озерний вітер» написаний про Волинь та красу рідного краю, став найпопулярнішим романом серед його читачів. Понад 20 років письменник працював з малолітніми злочинцями Прилуцької колонії для неповнолітніх, видав про них книги та знімав документальне кіно. Батьки Юрка Покальчука були викладачами університету у Луцьку, а брат Олег Покальчук – відомий соціальний психолог та письменник, є активним громадським діячем, який допомагає волинянам.

Голова комісії Юлія Вусенко зауважила, що батьківську хату Покальчуків передали цій громадській організації.

Депутат міськради Григорій Пустовіт на це зазначив, що одну з вулиць Луцька раніше пропонували назвати на честь родини Покальчуків. Те, що одну з вулиць міста декілька років тому назвали на честь Покальчуків, підтвердив колишній міський голова та депутат міськради попереднього скликання Богдан Шиба. Справді, з 1 червня 2013 року на честь Покальчуків перейменували вулицю Свердлова, що у мікрорайоні Вересневе.

Таким чином, члени комісії вирішили відповісти ініціаторам звернення, що у Луцьку вже є вулиця, назва якої вшановує пам'ять відомого письменника-волинянина.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
добре Показати IP 28 Лютого 2016 15:04
а вулиць на всіх вистачить?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus