USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку – сезон зимової риболовлі

21 Січня 2021 18:40
У зимової риболовлі – чимало шанувальників. Однак навіть незважаючи на те, що недавні морози міцно скували водойми кригою, не варто забувати про правила безпеки.

Лише за минулий тиждень працівники Волинського рибоохоронного патруля виявили 27 порушників зимової риболовлі, йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Січнева холоднеча не стала на заваді рибалкам, на водоймах цієї пори їх чимало.

«Це так класно, коли витягуєш рибку, смикаєш та граєшся з нею, – ділиться емоціями юний рибалка Марк. – Змагаєшся з рибиною, щоби витягти, щоби вона не злетіла».

Підфартило цього дня Роману. За годину йому вдалося наловити кілограм окунців. Каже, поки більш нічого не клює. Чоловік зізнається: у зимовій риболовлі його приваблюють цікавість та нагода відпочити.

Аби риболовля на льоду була не лише багатою на улов, а й безпечною, працівники Волинського рибоохоронного патруля разом з рятівниками проводять спеціальні заходи для любителів порибалити взимку.

Читайте ще: Зимова риболовля: як лучани святкують з окунями і щуками

«Є товщина льоду. Є безпечність скупчень громадян. Є низька температура, коли можуть бути обмороження, – пояснює начальник управління Державного агентства рибного господарства у Волинській області Тарас Куньчик. – Є заборона вилову риби на зимувальних ямах. Також – заборона перевищення встановлення допустимих знарядь лову та використання живцевою снастю тих видів риб, які зазначені в додатку до правил любительського рибальства».

У зимовий період дозволений вилов усіх видів риб. Однак треба знати міру й не ловити понад норму, що дозволена правилами рибальства. А це – не більш як три кілограми на одного рибалку.

Також варто пам’ятати: аби перебування рибалок на кризі було безпечним, її товщина має бути більшою за сім сантиметрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
ник Показати IP 21 Січня 2021 20:53
ці рибалки удачи іім.. а вот у нас в ковелі на туріі вже риби нема..вибили іі ночні підводникі...річки всего 100 метрів ширіна 10 і вибито все в самом центрі міста...це гірше браконьера з сетями..вибито все що могло віднериститись...це ж якими треба бути ідіотами рібінспекторами..ганяти дитину з якимсь там телевізором і принімати участіе в масовом істребленіі всего живого..
Дядя до ник Показати IP 21 Січня 2021 22:29
Не мили дурниць, зразу видно далекий і від підводної охоти і від рибальства взагалі.
Василь Показати IP 22 Січня 2021 08:23
Зауваження від рятувальників досить слушне-лід сніговий,прикритий снігом,при потеплінні стає вкрай крихкий.А вчора було +5,на сонці всі 10.Але окунців на юшку наловив.Хоч би невеличкі морози!!!
Але Показати IP 22 Січня 2021 14:13
ніколи не розумів цих рибалок. Тягають хамсу із забрудненої річки, яку навіть котам дати страшно, і відморожують *упу на холоді. В чому кайф?
Л.М. Показати IP 23 Січня 2021 10:12
Для зимової риболовлі не потрібен човен, це приваблює і додає азарту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus