USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку щодватижні безкоштовно показуватимуть фільми

12 Липня 2015 09:41
Щодватижні у Луцьку в одній із локацій міста ГО «Брейншторм» організовує відкриті покази кінострічок.

Так, цього разу, лучани мали змогу переглянути австралійський фільм «Частоти» режисера Деррена Пола Фішера.

Захід відбувся в суботу ввечері, 11 липня, у творчій кав’ярні «Druzi Forever».

Якщо ви з якихось причин пропустили подію – обов’язково перегляньте стрічку вдома: емоційний та інтелектуальний спалах вам гарантований.



За сюжетом «Частоти» – фантастика, мелодрама, детектив. Вони не про надто віддалене майбутнє, в якому дітей оцінюють не тільки за інтелектом, а й за фреквенцією – особливою ​​характеристикою, що показує резонанс дитини з долею.

Висока фреквенція – і ти ніколи не запізнишся на поїзд, навіть якщо спеціально вийдеш на годину пізніше. А по дорозі ще знайдеш банкноту в 20 фунтів.

Низька – і всі труднощі цього світу немов збираються проти тебе одного. Навіть просто прийти на іспит вчасно – велика проблема. Головне питання фільму полягає в тому, що буде, якщо хлопець з супернизькою фреквенцією зустріне дівчину з супервисокою? Що, якщо закони всесвіту влаштовані так, що вони не можуть бути поруч більше однієї хвилини?

Відтак, головний герой знаходить спосіб змінити свою фреквенцію, щоб збільшити цей ліміт, але виявляє досить дивний побічний ефект.



Як розповів один із організаторів заходу – Василь Шевчук, подібні кіноперегляди для кіноманів у Луцьку влаштовують регулярно – щодватижні.



Так, Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало, що у Луцьку показали один із найрейтинговіших фільмів про війну. Йдеться про стрічку «Піаніст»– автобіографічну драму французького режисера Романа Поланскі.

Цікаво, що добір стрічок для луцьких глядачів здійснюють самі організатори, хоча до цього може долучитися будь-хто – достатньо написати їм у соціальні мережі і порадити щось подивитися. Наразі, показують фільми, які а) мають хороші відгуки від кінокритиків/режисерів; б) перемогли чи просто отримали нагороду на Берлінському фестивалі «Берлінале» тощо.

Зазначимо, що окрім відкритих кінопереглядів ГО «Брейншторм» організовує дискусії, дебати, вечори настільних ігор, відеозйомки тощо. Детальніше – за посиланням:
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus