USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

У Луцьку стартував 10-й ювілейний Чілдрен Кінофест

3 Липня 2023 23:00
У кінотеатрах Києва, Львова, Одеси, Дніпра, Полтави, Вінниці, Житомира, Луцька, Хмельницького та Чернігова розпочався 10-й Чілдрен Кінофест. Найбільший український кінофестиваль для дітей і підлітків триватиме до 9 липня.

На великому екрані показують новинки європейського кіно, класичний фільм Аґнєшки Голланд, добірку найкращих короткометражних стрічок, що їх зняли діти й торішній переможець Чілдрен Кінофесту. В онлайн-кінотеатрі тривають покази ювілейної програми – найкращих дитячих фільмів за версією глядачів фестивалю попередніх років.

У день відкриття відвідувачі Чілдрен Кінофесту першими у світі подивилися нове українське фентезі «Джура-королевич». Створений за підтримки Державного агентства України з питань кіно фільм об’єднав зіркових акторів: Максима Самчика («Пульс», «Перші ластівки»), Таїсію-Оксану Щурук («Перші ластівки»), Аліну Коваленко («Кріпосна», «Захар Беркут»), В'ячеслава Довженка («Дільничний з ДВРЗ», «Кіборги»), Олексія Вертинського («DZIDZIO Контрабас»), Віталія Салія («Я працюю на цвинтарі») та інших.
Фільми «Джура-королевич», «Неймовірна подорож на Північний полюс», «Зіронька Лаури», «Планета Ґаї», «Душа команди», «Паця», «Пригоди на Гелловін» беруть участь у Міжнародному конкурсі. Переможця цієї програми визначать відвідувачі фестивалю шляхом глядацького голосування.
Долучитися до фестивалю можна й віртуально: в онлайн-кінотеатрі Чілдрен Кінофесту можна переглянути добірку фільмів-фіналістів Дитячого кіноконкурсу (доступна в усьому світі), Спеціальну ювілейну онлайн-програму– добірку фільмів-переможців Чілдрен Кінофесту попередніх років (переможці міжнародного конкурсу будуть доступні лише на території України, а переможці Дитячих кіноконкурсів – в усьому світі).
Чілдрен Кінофест – найбільший в Україні кінофестиваль для дітей і підлітків, створений з метою виховання нового покоління кіноглядачів в Україні, розвитку практик сімейного культурного дозвілля та просування мистецтва кіно. За весь час від заснування у 2014 році подію відвідали понад 250 тисяч глядачів і глядачок. Від започаткування Дитячого кіноконкурсу на нього було подано вже понад тисячу робіт, 25 із яких стали призерами.
Почесним амбасадором 10-го Чілдрен Кінофесту став Євген Філатов – музикант, композитор, аранжувальник, продюсер, член Європейської кіноакадемії, композитор та ведучий YouTube-проєкту «Як звучить Україна», фронтмен гурту The Maneken, композитор і саундпродюсер ONUKA та батько трирічного Олександра.

10-й Чілдрен Кінофест відбувається за підтримки Українського культурного фонду й триватиме до 9 липня. Усі події безплатні за реєстрацією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus