USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку стартував обласний чемпіонат з легкої атлетики серед людей з інвалідністю

13 Липня 2022 21:36
У Луцьку 13 липня розпочався чемпіонат Волині з легкої атлетики серед людей з інвалідністю. У змаганнях беруть участь майже 190 спортсменів.

Про це розповів керівник регіонального центру «Інваспорт» Віктор Галан-Влащук, пише Суспільне.

Серед легкоатлетів – 60 з порушенням зору, слуху, розумового і фізичного розвитку та ураженнями опорно-рухового апарату.

Зі слів Віктора Галана-Ващука, до Луцька на чемпіонат приїхали спортсмени з шести областей і професійні атлети із 16 регіонів нашої країни.
Романа Лобашева – бігунка. Її кращий результат на 400 метрів - хвилина і 4 секунди. Багаторазова паралімпійська чемпіонка України з легкої атлетики каже: хотіла б спробувати свої сили закордоном, але поки що її результат не дозволяє цього зробити.
«Я горю цією справою. Моментами важко, але я знаю, для чого я це роблю. І тому я готова працювати на результат. Тренер не вважає, що в нас є якісь відхилення і це дуже правильно», – каже Романа Лобашева.

Спортсмен із міста Кремінна Луганської області Кирило Іванов, каже – теж мріє потрапити на Паралімпійські ігри. Йому важко далася евакуація з рідного міста, а спорт допомагає адаптуватися.
«Більшість часу провів у підвалі, стало тихо, трішечки займався. Свою улюблену справу я продовжую, а облаштувався в селищі Княгининок, там є ліцей іноземних мов. Вони тимчасово прийняли переселенців», – розповів спортсмен.

Під час турніру з легкої атлетики також збирають гроші на потреби бійців Збройних сил України.

Обласний чемпіонат з легкої атлетики серед людей з інвалідністю на стадіоні «Авангард» триватиме два дні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus