USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку силачі змагалися, хто найбільш тяговий

25 Грудня 2016 22:56
Команда пауерліфтерів Volyn strength провела підсумкові внутрішні змагання для визначення найсильніших серед своїх учасників. Мірялися хто дужчий, виконуючи вправу станова тяга. Дівчата досягли максимуму, піднімаючи штангу завважки 160 кілограмів, а серед чоловіків максимальна вага вперлася в позначку 260 кілограмів.

Змагання відбулися 25 грудня в одному зі спортзалів мережі «Інтер атлетика». Наставник волинських силачів, заслужений тренер України Олег Хом’як пояснив, що це не офіційний чемпіонат, тож узяті ваги – демонстрація напрацювання кожного впродовж року. Такі змагання, які назвали «Новорічна тяга» команда проводить вже третій рік поспіль.

Якщо на початку визначалися кращих лише серед чоловіків, наприкінці 2015 року до них доєдналися дівчата, то у кінці цього року – змагання вирішили показати усім охочим. Крім того наприкінці відбувся невеличкий семінар від Олега Хом’яка про техніку виконання станової тяги.

Ця вправа – одна з трьох головних, окрім присідань та жиму штанги, що виконується на змаганнях із пауерліфтингу. Спортсмен повинен відірвати від поверхні штангу та випрямити корпус, тримаючи снаряд у руках.

Під час «Новорічної тяги» спортсмени почергово піднімали вагу, доки кожен не доходив до свого максимуму. А за результатами, виходячи з маси штанги та ваги учасника, визначали кращих.

Отож, серед чоловіків таким став Станіслав Здробилко. При власній вазі у 83,5 кг він подужав 260 кг. Трішки менший результат при аналогічній вазі показав Віталій Онищук – 242,5 кг. Більше як три власні ваги підняв Валерій Попович: при вазі в 58 кг йому піддалися 180 кг.

Серед дівчат беззаперечним лідером стала Оксана Гронович. Маючи 53 кг власного ваги, вона підняла 160 кг. Юлія Осіїк подужала 145 кг при вазі в 59 кг, а Наталія Хом’як – 130 кг при вазі 59 кг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus