USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку відбудеться Всеукраїнський конкурс професійних читців імені Лесі Українки

16 Жовтня 2021 10:23
З 18 по 20 жовтня 2021 року в Луцьку відбуватиметься заключний етап ХХV Всеукраїнського конкурсу професійних читців імені Лесі Українки.

Конкурс заснований Національною спілкою театральний діячів України 1996 року до 125-річчя від дня народження Лесі Українки. Його організатором і натхненником був голова Спілки театральних діячів України, талановитий режисер театру і кіно, відомий політик, народний артист України Лесь Танюк, інформують на сайті міськради.

Декілька разів конкурс проходив у Києві, згодом перейшов до Ялти. Після анексії Криму Росією у 2014 році конкурс проводиться в Луцьку на базі Волинського академічного обласного театру ляльок.

У 2020 році, враховуючи обмеження, встановлені урядом у зв’язку з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, конкурс проводився онлайн.

Згідно Положення, у конкурсі беруть участь професійні актори театрів та концертних організацій, студенти мистецьких ВНЗ віком до 35 років. Конкурсанти, які успішно пройшли відбірковий тур, запрошуються до участі у заключному етапі творчого змагання.

Цьогоріч на Волині конкурс буде проходити вже восьмий раз. У ньому братимуть участь молоді актори та студенти вищих навчальних закладів культури і мистецтв з Києва, Харкова, Запоріжжя, Херсона, Житомира, Львова та Луцька – всього 19 конкурсантів.

Оцінюватиме виступи конкурсантів журі у складі провідних українських митців театру і кіно. Голова журі - Жирко Тарас Володимирович, актор Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка, актор театру і кіно, театральний режисер, народний артист України, Лауреат Премії імені Івана Котляревського.

Конкурс проводиться за підтримки Волинської обласної ради, управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації, Луцької міської ради.
План проведення Конкурсу

18 жовтня

15.30 Урочисте відкриття Конкурсу (Біля пам’ятника Лесі Українці, Театральний майдан)

19 жовтня

10.00 – 13.00 І тур Конкурсу. Виконання творів Лесі Українки

15.30 -16.00 Презентація видань редакції журналу «Кіно-Театр».

20 жовтня

10.00 - 13.00 ІІ тур Конкурсу. Виконання творів української класичної та сучасної поезії і прози

17.30 – 19.00 Урочисте закриття Конкурсу.

Нагородження переможців.

Гала-концерт.

У фойє театру експонується виставка робіт учнів Луцької художньої школи, присвячена 150-річчю від дня народження Лесі Українки

Усі заходи - Волинський академічний обласний театр ляльок (вул. Кривий Вал, 18).

Вхід вільний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus