USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку відбувся турнір з футболу між батьками та вчителями

22 Жовтня 2018 21:19
Шквал емоцій, азарту та драйву вирували на міні-футбольному полі НВК №9. Батьки та вчителі луцьких школярів змагалися у Першому турнірі з міні-футболу серед вчителів та батьків учнів закладів загальної середньої освіти Луцька, що його організувавФонд Ігоря Палиці «Тільки разом», повідомляє прес-служба Фонду.

Участь у турнірі взяли 13 шкіл: ЗОШ №№1, 5, 13, 23, НВК №№9, 10, 22, 24, 26, гімназії №№4, 14, 18, 21. Шляхом жеребкування команди розділили на 4 групи. За підсумками групового етапу у фінальну частину змагань увійшли чотири найсильніші команди: НВК №№9, 10, 22 та гімназія №21.

Керівник програми «Волинь спортивна» Дмитро Піддубний подякував усім навчальним закладам, адміністраціям шкіл, учителям та батькам за активність та небайдужість. Він зазначив, що такий турнір у Луцьку відбувається вперше.

«Два роки поспіль Фонд організовує аналогічний турнір з волейболу. Популярність змагань спонукали нас до думки провести змагання з футболу – Засновник ФондуІгор Палиця вболіває за розвиток спорту та спортивної інфраструктури Волині. Нині у двадцять одній школі Луцька облаштували міні-футбольні поля. Це унікальний проект для України. Жоден обласний центр нашої країни не має таких сучасних полів зі штучним покриттям», - розповів Дмитро.

Вчитель фізкультури НВК №10 Ігор Вертей каже: зібрати команду було неважко. Батьки відразу відгукнулися на пропозицію взяти участь у турнірі, щоб відстояти честь школи.

«Такі змагання потрібно продовжувати й надалі. Батьки показують молоді як потрібно проводити дозвілля. Це найкращий приклад для дітей», – переконаний директор НВК №9 Олександр Дубина.

Серед гравців команди НВК №9 – капітан ФК «Волинь» Олег Герасимюк. Попри те, що іменитому футболісту потрібно було готуватися до відповідальної гри, що мала відбутися наступного дня, він вийшов на шкільне поле, щоб відстояти честь навчального закладу, в якому здобуває освіту його син Давид. Олег Герасимюк вважає: такі турніри – найкращий спосіб заохотити дітей займатися спортом.

Ще один відомий футболіст, майстер спорту з футболу України та Росії, Роман Максимюк вийшов на поле у складі команди гімназії №21. Саме тут навчаються його син та донька. У свій час Роман грав у санкт-петербурзькому «Зеніті» та київському «Динамо», відіграв 9 матчів за збірну України, 10 років футбольної кар’єри віддав ФК «Волинь».

«Дякую Фонду за цей турнір. Вважаю, що зустрічі в такому форматі – дуже важливі. Також хочу подякувати за сучасні міні-футбольні поля. Дуже приємно, що спортивна інфраструктура Луцька розвивається», – зазначає Роман Максимюк.

Доки на полі велася запекла боротьба, у секторі вболівальників атмосфера була не менш пристрасною. Якби на турнірі визначали найактивніших вболівальників, ними однозначно стала б група підтримки гімназії №21. Діти, вчителі та батьки завзято підтримували команду свого навчального закладу.

Серед найактивніших – Іринка Борецька, адже честь школи на полі відстоює її тато Сергій. Мама школярки Наталія переконана: такі змагання гуртують не лише шкільну родину, а й сім’ю.

Після напруженого фіналу місця розподілилися таким чином: 1 місце – НВК №9; 2 місце – НВК №10; 3 місце – гімназія №21.

Усі команди учасники та призери турніру отримали подарунки – футбольні м’ячі з логотипом Фонду. Переможцям, окрім медалей та кубка, вручили сертифікат на придбання спортивного інвентарю на суму 5 тис. грн, срібні призери отримали сертифікат на суму 4 тис. грн. Команда, що посіла 3 місце – сертифікат на суму 3 тис. грн.

«У Луцьку проводяться різноманітні дитячі змагання, чемпіонати, проте футбольний турнір за участі вчителів та батьків відбувається вперше. Сподіваюся, що змагання такого роду стануть традиційними і вже наступного року участь у турнірі візьмуть усі луцькі школи», – резюмував голова Федерації футболу міста Луцька Василь Кохановський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus