USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

У Луцьку волонтери виробляють антисептик і роздають жителям та лікарням

10 Квітня 2020 08:29
У Луцьку волонтери виготовляють та роздають антисептики. За кілька днів понад тисячу флаконів антисептика роздали містянам та лікарням.

Про це йдеться у сюжеті Новин Сьогодні.

Через дефіцит антисептика в аптеках лучани самі почали виготовляти дезінфікуючий розчин. Об’єднуються в союзи, шукають благодійників і купують необхідні інгредієнти. Антисептик не для продажу – його вільно можуть отримати як медустанови, так і городяни.

У невеликій кімнаті кипить робота. Уже тиждень жителі Луцька Ігор, Сергій і Михайло виготовляють дезінфектор, якого зараз не купиш в аптеці:

«Зідзвонилися. Сіли, переговорили з колегами. Давайте спробуємо? Давай!»

Друзі говорять, рецептура не власна: скористалися пам’яткою Всесвітньої асоціації охорони здоров’я.

«Це гліцерин, це спирт, джерельна, дистильована або очищена вода. І додаємо, щоб жінкам було приємно, баночку ефірного масла. Хвойного або яке знайдемо», – говорить волонтер Ігор Алексєєв.

Антисептик роздають безкоштовно. Замовлення приймають через соцмережі.


«Буквально через три дні у нас телефони розривалися. Відповідно, в особистих повідомленнях ми даємо свої контакти, домовляємося з людьми, куди вони можуть підійти для того, щоб отримати», – розповідає волонтер Михайло Бабенчук.

Для жителів міста, які втомилися шукати таку рідину містом – це справжній порятунок.

«В аптеках їх немає ніде. Скільки шукають люди – немає нічого. Ні масок, нічого. Тож це дуже відповідальна і добра справа», – говорять вони.

За тиждень волонтери роздали понад тисячу стограмових флаконів. Ящиками доставляють їх до місцевих клінік. У соцмережах закликали об’єднатися і допомагати. Тому що є потреба у закупівлі тари, інгредієнтів та транспорта для доставляння антисептика.

Нагадаємо, раніше новини «Сьогодні» писали про те, як у Луцьку за допомогою 3D-принтера створюють перехідники для апаратів ШВЛ. Це розподільники повітря, які успішно використовують у країнах, де короновірусом захворіли масово. Ідеї волонтери є в інтернеті й адаптують зразки під українські лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Дед Показати IP 10 Квітня 2020 10:46
И никто не скажет, что подпольно разливают спиртосодержащий суррогат.
Знаючий Показати IP 10 Квітня 2020 11:03
Самопіар
сергій Показати IP 10 Квітня 2020 11:20
і де спирт беруть???
Самсобі Волонтер Показати IP 10 Квітня 2020 11:32
Жену самогон, себе лікую.
Знаючий Показати IP 10 Квітня 2020 17:59
Коли ви вже перестанете рекламувати самопіар?
Анонім Показати IP 10 Квітня 2020 23:24
спочатку гречку, тепер - антисептик?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus