USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку вшанували військових, які 9 років тому загинули під Волновахою

22 Травня 2023 17:40
Сьогодні, 22 травня, у Луцькій громаді вшановували пам’ять лучан, які полягли під час захисту суверенітету та територіальної цілісності України. Скорботні заходи відбулися з нагоди чорної дати в історії Волині та України – дев’ятої річниці розстрілу волинських військових під Волновахою на Донеччині.

Про це інформують у Луцькій міській раді.

Трагедія сталася на світанку 22 травня 2014 року. На блокпост 51-ї окремої механізованої бригади ЗСУ, що розміщувався у лісосмузі неподалік Волновахи, зненацька напали бойовики так званої ДНР і жорстоко розправилися з українськими бійцями. Внаслідок обстрілів тоді загинуло 18 чоловік, ще 30 отримали поранення. Це були перші важкі втрати в неоголошеній російсько-українській війні.
Щоб скласти шану загиблим під Волновахою, а також усім, хто за першим покликом став на захист Вітчизни, сьогодні на Театральний майдан прийшли родичі військових, небайдужі громадяни, керівники нашої громади та області.
Луцький міський голова Ігор Поліщук, голова обласної ради Григорій Недопад, начальник обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко у пам’ять про полеглих у 2014 році воїнів поклали квіти до фотостенду «Герої Небесної Сотні – Загинули за Єдність України». За спокій дух спочилих захисників священнослужителі відправили заупокійну літію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus