USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Притулку для собак у Луцьку – 400 тисяч: на що витрачають гроші

27 Травня 2015 21:31
Майже мільйон гривень виділила міська рада на комунальне підприємство «Ласка», з них левову частину спрямують на паркан. Депутати обурені: невже охорона та вольєри на стільки ненадійні, що необхідно зводити дороговартісну бетонну огорожу?

Виїзне засідання членів постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту із директором комунального підприємства «Ласка» відбулося 25-го травня.

Нагадаємо, депутати міськради підтримали проект змін до міського бюджету з пунктом про виділення 500 тисяч гривень КП «Ласка». Тоді у міськраді виникла суперечка - чи доцільно саме так використовувати гроші.



Власне, на підприємстві, усім, хто туди прибув, надали інструкції, як не наражатися на небезпеку, й попросили розписатися у тому, що вони знайомі з технікою безпеки.
На це засідання депутати запросили незалежного експерта - голову громадської організації «Вуса, лапи, хвіст» Вероніку Цибульську. Такий стан справ не сподобався директору закладу Дані Новарчук, яка звинуватила Цибульську в упередженому ставленні.


Після суперечки - чи має право тут бути експерт, чи ні – дійшли висновку, що має, й присутні почали оглядати КП «Ласка».

Пройшовши територією та оглянувши, в яких умовах тримають тварин, як їх годують, своїми висновками поділилася з репортером Інформаційного агентства Волинські Новини Вероніка Цибульська.

«Тварини утримуються в неналежних умовах, адже їхнє місце перебування не відповідає ветеринарно-санітарним нормативним актам. Карантинний ізолятор тут у такому жахливому стані, що його неможливо дезінфікувати, а годують неправильно, ми бачили самі, як собаки почали гризтися. Окрім того, я хотіла взяти цуценя, але це неможливо, бо ж жодне з них не має щеплень. Притулок досі офіційно не зареєстрований, і невідомо, на яких підставах підприємство утримує собак. Адже, згідно із законами України, має бути певне положення про притулок, яке має бути зареєстроване ветеринарною службою та міськрадою – цього немає. Окрім того, кошти на цей притулок виділяють і виділяють», - каже жінка.
Та додає, що показником ефективності роботи таких закладів є зменшення бездомних тварин на вулицях. Зі слів Цибульської, у Рівному така ж кількість собак на кількість населення, втім, каже жінка, притулку там немає.

Вивчаючи стан справ на підприємстві, волонтери, які допомагають доглядати за собаками, «накинулися» з претензіями на присутнього тут члена профільної комісії, депутата Богдана Шибу. Мовляв, він та інші депутати не хочуть вирішувати проблеми підприємства, а натомість шукають лише приводи для звинувачення. Потому депутату запропонували взяти лопату та піти прибирати у вольєрах, аби краще зрозуміти проблеми притулку.

«Я сюди приїхав не для того, щоб прибирати у вольєрах. Кожен із нас займається своєю роботою. Ми приїхали, аби побачити,як працює цей заклад. Я вам нагадаю, що саме депутати прийняли рішення, аби створити «Ласку», тому не варто безпідставно нас ображати. Ви конкретно говоріть фактами, хто і чим заважає вашій роботі, а не фантазуєте», - відповів емоційним жінкам Шиба.
Натомість Дана Новарчук запевнила учасників засідання, що кошти виділили не марно. Окрім того, для підприємства необхідний паркан. Більше того - з бетону.

«Нам паркан потрібний, бо у нас неодноразово були пограбування, разів з 20. Окрім того, собаки повинні перебувати на нормально загородженій території. Тому тут нам потрібна бетонна загорожа», - пояснює керівник комунального підприємства.

З цього приводу член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зауважив, що ціна паркану надто велика, і якщо його дійсно потрібно робити – то за менші кошти, адже в місті є багато проблем, які потребують нагальнішої допомоги.

«Ви просите 400 тисяч гривень, я вам так скажу для порівняння, що до мене сьогодні приходили представники громадської організації «Янголята» - це батьки дітей-аутистів. І вони розповіли, що своїх дітей водять не у дошкільний навчальний заклад, а у Волинський обласний центр дітей-інвалів. А зараз, у зв’язку із тим, що просто немає грошей найняти вихователя, то вони можуть відвести дитину в центр лише двічі на тиждень, але не більше. Виходить, що три дні вони сидять з дитиною вдома і не мають можливості піти на роботу, аби заробляти кошти для гідного прожиття. А ми тут виділяємо 400 тисяч гривень на паркан. Складно уявити, що це за паркан має бути, за таку суму. Я не проти виділення коштів, але потрібно знати й чітко розуміти, на що їх спрямують. Можливо, краще відремонтувати вольєри, адже вам уже виділили кошти на утримання, й тоді собаки не будуть тікати. А замість такого паркану найняти ще одного охоронця та платити йому 2,5 тисячі гривень, на це ви в рік витратите 30 тисяч гривень, а не 400. Виходить, що бюджет розвитку Луцька 100 мільйон гривень, а майже мільйон ми даємо вам», - розповідає депутат.

Зауважимо, територія притулку – більше одного гектара. На сьогодні, тут більше 270 псів. Загалом, кількість тварин, які поступили до КП «Ласка» (відловлені, привезені громадянами, підкинуті) у 2015-му році, – 322 особини. Окрім того, цьогоріч прилаштували у сім’ї 273 тварини.

Свої висновки, рекомендації та пропозиції щодо роботи комунального підприємства депутати запланували озвучити під час наступного профільному засіданні комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
Анонім Показати IP 27 Травня 2015 22:03
правду кажуть - мільйон гривень на цей собачий цирк - це справді дуже багато, тим більше що порядку там немає і робиться такий бардак із документами та щепленнями для собак.
123 до Анонім Показати IP 28 Травня 2015 06:43
Повний бред, що там грабувати, а у нас солдати не мають броників, на ці гроші вийде сто штук, а це сто збережених життів людей, вони ж важніші, але на жаль не для Дани, та й напевне не для депутатів
не важливо до Анонім Показати IP 8 Січня 2016 23:50
люди ви ганебні створіння!!!!!!!!!! В Європі витрачають гроші на тварин, а ви думаєте тількі про свої товсті д*пи
Анонім Показати IP 27 Травня 2015 22:03
краще ті 400 тисяч виділити на дітей, а собаки зможуть прожити і без бетонного паркану.
неважливо до Анонім Показати IP 8 Січня 2016 23:49
краще тваринам, тому що дітям більше допомагають ніж тваринам
Наша ласка Показати IP 27 Травня 2015 22:27
Ці тваринки тепер почнуть "ЖИТИ ПО НОВОМУ"! Депутати! Не заважайте, а допоможіть їм жити по новому. Лучани вже рік живуть по новому.
Анонім до Наша ласка Показати IP 27 Травня 2015 23:43
Неужели ты такой жестокий? Ведь собаки - это божьи твари, поэтому их необходимо жалеть.
Анонім Показати IP 27 Травня 2015 22:32
я думаю Добре що він є,! Як казала моя прабабуся ми їмо котячих та собачий хліб, спочатку вона кормила худобу, тварин, а потім сама сідала їсти.
Інна до Анонім Показати IP 28 Травня 2015 10:13
аж гордість бере за таких людей, як Ви! Ще, все таки, не всі почерствіли, ще є якісь моральні цінності в людей!
не важливо до Анонім Показати IP 8 Січня 2016 23:53
а потім рубала цю худобу і знову їла! Я думаю ви самі з даєте їжу яка б могла бути для тварин
Анонім Показати IP 27 Травня 2015 22:35
Треба все поміняти навпаки, депутатів в клітку , а собак на волю.Хоч трохи будуть ближчі до людей простих.
захисник тварин до Анонім Показати IP 8 Січня 2016 23:55
ну з цим я згідна. І я щось думаю все це брехня, ніхто ніколи такі гроші не виділить. Чомуть будинкі у депутатів все більші і більші і на це ніхто не зважає
skas Показати IP 27 Травня 2015 23:01
При наявній кількості бродячих собак та "роботі" підприємства "Ласка" краще ці кошти виділити на придбання прераратів проти сказу. Бо в Дани Новарчук собаки більш цінні ніж люди. В жодній країні немає такої кількості собак, які бігають містом (біля сумермаркету Там Там, шкіл, на ринках, тощо). Дайте ці гроші на лікування, а не цій аферюзі.
??? до skas Показати IP 28 Травня 2015 10:15
і що вони тобі заважають? вони не аргесивні, стерилізовані. але око муляють, да?
захисник тварин до skas Показати IP 8 Січня 2016 23:57
лікі від сказу потрібні таким як ви!!!!!!!!!!!!!! І якщо ви думаєте що вони аферисти, приходьте в цей притулок і самі допомагайте і контролюйте щоб за тваринами доглядали
Ветеранар Показати IP 27 Травня 2015 23:09
В операцйній лікарські засоби мають збергагатись у шафах з непрозорим склом. Усі засоби , які зберігаються так, при введенні тваринам можуть викликати незворотні змніи в організмі.
пр Показати IP 27 Травня 2015 23:28
Асвенцем
Інна Показати IP 27 Травня 2015 23:30
На передостанньому фото наша Найда з двору)))Класна собачка ....А вона з щенятком своїм?Чи його немає вже?
лучанка Показати IP 27 Травня 2015 23:30
дивує, що депутати від "Нового Луцька" спеціалісти в усіх галузях і навіть по собоках... Бачу, що напередодні виборів, щоб попіаритись вони не брезгуватимуть нічим. А серед них є нормальні? Чи тільки гавкають як ті четвероногі, їм все не так....
Хлоп до лучанка Показати IP 28 Травня 2015 06:38
Справа в тому, що стати спецiалiстами по левах та ведмiдях в зоопарку депутатам вiд Нового Луцька не вдалося, зараз спроба сконцентрувати увагу на трохи меньших хижаках, на черзI перевiрка дератизацii мiських примiщень...
Анонім до лучанка Показати IP 9 Січня 2016 00:01
вони розпихують усі гроші собі по карманам, щоб будувати віли, Шиба там такий усім не задоволений, і грошей не може виділити, а ви бачили його будинки????? На це грошей вистачає завжди
Лучанин Показати IP 28 Травня 2015 00:04
Шиба вже теж на підкормці в Нового Луцька? Вже кілька місяців під їхню музика танцює
Хлоп до Лучанин Показати IP 28 Травня 2015 06:32
Це не випадково. Назва притягуе. Судiть самi, ми кажемо новий Луцьк- i вiдразу пригадали Оciпова та Шибу. Миттева асоцiацiя. Ну як новому Луцьку без толкових реформаторiв?
ага Показати IP 28 Травня 2015 08:40
мене це так дратує! і та цибульська яка скрізь свого носа пихає. Яка ліцензія на притулок? Це кп! Паркан повинен бути міцний! Стільки собак потрібно добре утримувати! І якшо лучани хочуть аби кп відловлювало ще більше собак і тримало їх там, то яке може бути питаня потрібен він чи ні? Зараз він поганий і люди скаржаться на те шо собаки вибігають і кур кусають. І ще ті депутати сміють говорити на що такі гроші? Що краще їх віддати комусь там ше? Ви розумієте шо питання з безпритульними собаками, неймовірно важливе і стоїть на рівні з дітьми аутистами, не менше! Адже це стосується нашої безпеки! Щоб не кусали нас і наших дітей, кп потрібно і той забор потрібний! Хай не буде притулку і відлову...віддайте гроші тим же дітям...закрийте притулок як всі хочете, але з часом, коли не буде кому за собаками дивитись, пес цапне маля за ногу і почнете бити на сполох, дайте гроші на лікування, шо то таке, де відлов. Ше не бачу коментів, перестріляти собак чи отруїти. Шоб масово по місту людська психіка вибухнула від побаченого та почутого. І хочу добавити "Обладнання для нової операційної кімнати закупило Нейчервоч на суму близько 80 тисяч гривень. Також спільно з директором КП Даною Новарчук вигране грантом авто для відлову собак вартість якого 260 тисяч гривень.". Та міськ рада перебільшує свою роботу. Там штат працівників мізерний, зарплата ніяка. Але кричати чого стільки собак на вулиці ми можемо. І ті ж собаки з подачі людської руки опинились на вулиці, а ви їх гоните в різні сторони.
я до ага Показати IP 28 Травня 2015 10:19
Низький уклін і аплодисменти!!! Ніби мною написано!!!
11 Показати IP 28 Травня 2015 08:44
хорошим показником для КП Ласка було б, якби по місту не бігали стаї собак безпритульних......а то песиків бездомних не меншає..а кошти виділяються....тільки Дана ці кошти вміло спрямовує на свій особистий добробут............але можливо через таких "трударів" як шиба та осіпов.....то і надалі будуть кошти виділяти...
ага Показати IP 28 Травня 2015 08:45
і ще, а як будувати скейт парки нові, велодоріжки, яких очевидно ми і не побачим, зупинки з місця на місце переставляти і давати мільйони на зоопарк, то можна? І це треба і те треба, мова депутатів просто кидає в ступор.
Анонім Показати IP 28 Травня 2015 08:56
З турботи про тварин починається виховання у дітей доброти , відповідальності. Реально страшні фото .
вважаю Показати IP 28 Травня 2015 08:56
хай депутати допоможуть Дані собак ловити:)
До Дани Показати IP 28 Травня 2015 09:11
Дана - молодчинка! Покажіть мені когось у Луцьку, хто б так любив тварин. Це вам не песика чи кошеня вдома мати і вважати його членом сім'ї. Це всі бродячі і викинуті собаки. Добре чи погано, але Дана старається.
І ще Показати IP 28 Травня 2015 09:14
А критикувати - завжди легко. Саме депутати, про яких йдеться у матеріалі, дуже люблять це робити. Можна сказати, що на цьому етапі їхнього життя - це їхня робота (дууууже високооплачувана).
sms Показати IP 28 Травня 2015 09:28
притулку для тварин на Мамсурова не повинно бути: згідно ветеринарно-санітарних правил відстань до житла має бути не менше 3000м.
Лучанка Показати IP 28 Травня 2015 09:45
Та це все цирк. Зі створенням цього притулку собак не менше бігає по району ДПЗ.А гроші ця Новаварчук краде-це дураку ясно. Краще б про обездоленних дітей думали і їм гроші виділяли чи хворим, а не на собак.Ми всі живемо в шоколаді ,тяльки для собак всталося виділяти,щоб вони дійсно ці гроші попадали собакам, а то подадають такій Новарчук.Жах
123 Показати IP 28 Травня 2015 10:55
Ну як можна "гавкати" на ту Дану, чи вона бере гроші, чи ні - вона роботу робить, ту роботу, яку ніхто не хоче, а може і не вміє робити. Ви уявіть, щоб випустити усіх тих собак назад у місто і вони порозбігались по вулицях, щоб то було! А багато по мікрорайонах бездомних собак - то не виганяйте з дому, щоб не плодились на вулицях і у підвалах будинків. Потрібно дати гроші і на паркан, і на штат, щоб було кому цих тварин доглянути, і на все інше, бо то рівень нашої цивілізації. Шкода, що спонсори дають гроші тільки там, де можна гарно пропіаритись, а на собоках багато слави не заробиш! Може варто частіше розповідати про роботу того притулку, щоб люди знали, що саме там роблять, скільки там тварин, коли і скільки потупило, тоді питання потреби паркану не буде таким несподіваним.
AHHA Показати IP 28 Травня 2015 21:20
Всі, хто пише, що в нас у місті зграї собак, таке враження, що далі Луцька ніхто не виїжджав. В інших містах набагато більше собак і там взагалі або їх отруюють, або евтаназують і в жодному місті немає навіть схожого підприємства, в якому б гуманними методами відловлювали собак і утримували б їх на території.
AHHA Показати IP 28 Травня 2015 21:20
А піар і в Африці піар, я до пана Поліщука, а ви маєте конкретні пропозиції як допомогти цим діткам? Якщо так переживаєте, займіться і доведіть до кінця, допоможіть батькам дітей-аутистів, а не використовуйте їх для свого ж піару.
AHHA Показати IP 28 Травня 2015 21:21
На рахунок пані Цибульської, знайшли великого експерта, тільки, на жаль, в статті забули написати, що вона є голова організації клуб власників ДОМАШНІХ ТВАРИН «Вуса лапи хвіст», уточню ще раз ДОМАШНІХ тварин, а не безпритульних, нехай краще проводить роботу з безвідповідальними власниками домашніх тварин, які викидають їх на вулиці.
AHHA Показати IP 28 Травня 2015 21:21
Для тих, хто пише, що собакам погано у КП «Ласка», приїдьте туди, подивіться на власні очі, сформуйте свою власну думку, привезіть їм чогось смачненького, погуляйте, пограйтеся з ними, адже вони так потребують людської уваги! Люди, будь ласка, задумайтеся над моїми словами, не будьте пішаками на політичній арені. Відчуйте трішки доброти до всього живого на Землі!!!
АЛЛА Показати IP 27 Листопада 2017 09:41
ПОТРІБНО МАТИ КАМЯНЕ СЕРЦЕ КОЛИ ТИ ДИВИШСЯ В ОЧІ БЕЗПРИТУЛЬНОІ СОБАКИ І НЕДАЕШ ІЙ МОЖЛИВІСТЬ ЯКОСЬ ВИЖИТИ МОЖНА БАГАТО ГОВОРИТИ АЛЕ МАЙБУТЬ САМЕ ЖОРСТОКІСТЬ ЛЮДЕЙ І БАЙДУЖІСТЬ ПОРОДЖУЕ СТІЛЬКИ БЕЗДОМНИХ ТВАРИН АДЖЕ БІДНИЙ БУДЕ САМ ГОЛОДНИЙ А ПІДБЕРЕ НЕМІЧНУ ТВАРИНУ І НАГОДУЕ ОСТАННІМ А БАГАТИЙ КУПИТЬ ЦЮ ТВАРИНУ ЗА ВЕЛИКІ ГРОШІ А НЕ СПОДОБАЕТЬСЯ ВИКИНЕ НА ВУЛИЦЮ КУПИТЬ ІНШУ ГРОШІ ПОТРІБНО ВИДІЛЯТИ АЛЕ ПОТРІБНО І КОНТРОЛЮВАТИ ЛЮДИ ХТО МАЕ ЛИШНЮ СТАРУ КОВДРУ І ІНШІ СТАРІ РЕЧІ НЕПРИДАТНІ ДЛЯ ВАС ПРИНЕСІТЬ КУПІТЬ ЛИШНІЙ КГ САМОІ ДЕШЕВОІ КРУПИ ВСЕ ПОТРІБНО ПОЧИНАТИ ТІЛЬКИ З СЕБЕ !
Наталія Показати IP 30 Січня 2018 20:54
Вибачте але є бездомна собачка лайка.Можливо її мона в притулок.Або хтось вигнав або загубилася 0993367930 Наталя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus