USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку запрацював навчальний центр віртуальної та доповненої реальності

5 Квітня 2023 15:25
У Волинській обласній бібліотеці для юнацтва 4 квітня розпочав роботу навчальний центр віртуальної та доповненої реальності на базі Освітнього Хабу Волині. У центрі учні 8-11 класів матимуть можливість проходити лабораторні та практичні роботи з фізики.

Про це розповіла Суспільному директорка бібліотеки Алла Єфремова.

Лабораторні та практичні роботи з фізики за 8-11 класи у віртуальній та доповненій реальності розробили в 2019 році та розмістили на спеціальній платформі фахівці комунального некомерційного підприємства «Освітня агенція міста Києва», повідомив начальник відділу освітніх ініціатив Антон Смолін.

«Це цифрові діти, які вже народилися зі смартфонами, і вони потребують нових технологій. Простий звичайний паперовий підручник їм вже не допомагає», – каже фахівець.
На практичне заняття у 3D-вимірі до Центру віртуальної та доповненої реальності прийшов уперше восьмикласник Іван Куцик, який навчається в обласному військовому ліцеї.
«Фізика в мене більш-менш іде. Я деякі теми розумію, деякі ні. Це однозначно цікавіше – навчатися в окулярах віртуальної реальності. Думаю, що я тоді більше фізику вчив би», – каже учень.

Як зазначила вчителька інформатики та фізики ліцею Наталія Бойко, мандрівка віртуальним простором дозволить учням краще засвоїти навчальний матеріал.
«Є різні лабораторні експерименти. Деякі краще відчути, спробувати руками, а деякі фізичні явища можна показати тільки от за допомогою таких окулярів, щоб діти легко це сприйняли і засвоїли матеріал», – каже освітянка.

Читати ще: Експериментальне навчання: у волинському науковому ліцеї – дні науки

Волинь першою у 2023 році бере участь в пілотному проєкті, розповіла начальниця обласного управління освіти і науки Наталія Матвіюк. З її слів, навчання у ньому зможуть пройти 18 класів області.
«У нас є і дистанційне навчання, і не всі школи мають можливість очно працювати. Для участі в цьому проєкті ми відбирали такі школи, які розташовані не дуже далеко від обласного центру, які мають власний шкільний автобус, щоб могли доїхати сюди", – каже посадовиця.

Заняття для учнів безплатні та будуть відбуватися двічі на тиждень. Освітній проєкт у Волинській області, додала очільниця обласного управління освіти і науки, триватиме три тижні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus