USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку запровадили карантин через розповсюдження амброзії та гусені білого метелика

16 Вересня 2021 10:36
У Луцьку виявили гусінь білого метелика, яка нищить зелені насадження, а ще – шкідливу рослину, яка викликає алергічні реакції, амброзію полинолисту. Тому на території міста запровадили карантин.

Про це йдеться у розпорядженні голови ОДА. Карантин запроваджується на території Луцька з 16 вересня.

Згідно з висновком фітосанітарної експертизи, амброзію полинолисту (Ambrósia artemisiifólia) та американського білого метелика (Hyphantriacunea) виявили на території, площею 4 023,1717 га.

Нагадаємо, через нашестя гусені американського білого метелика уже запровадили карантин у місті Рожище, Боратинській і Городищенській громадах.

Як боротися з цими шкідниками? У випадку виявлення американського білого метелика на площі, де запроваджено карантинний режим (у період вегетації) необхідно збирати та знищувати гусениць та кладки яєць, обрізати гілки з гніздами гусені, які необхідно спалювати у спеціально відведених місцях, очищувати дерева від нашарування кори, знищувати рослинні рештки, перекопувати пристовбурові круги у садах, парках та на присадибних ділянках, виловлювати шкідників за допомогою феромонних пасток та ловчих поясів, обробляти рослини інсектицидами.

Якщо ж на території Луцька виявлять амброзію, її необхідно знищувати до цвітіння і в його період, низько скошувати, висапувати або виривати з корінням рослини амброзії, обробляти гербіцидами, знищувати шляхом спалювання у спеціально призначених місцях або подрібнювати з наступним захороненням решток у санітарних ямах з використанням гасу або вапна. Ця рослина здатна спровокувати нестерпний нежить, кашель та сльозотечу і заважає алергікам повноцінно жити.

Усі згадані заходи мають виконувати профільні підрозділи виконавчого комітету Луцької міської ради, землевласники та землекористувачі, суб’єкти господарювання, розміщені на території, де запроваджено карантинний режим.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Не байдужий Показати IP 16 Вересня 2021 13:20
Спеціально призначені місця ( тут наголошується) де?
1234 Показати IP 16 Вересня 2021 18:54
«Велике будівництво» - здали ділянку траси М -07 від Люблінця до Довгонос, а розділова смуга та обочина там суцільно засіяна амброзією. Також сотні кущів амброзії вздовж траси в районі Ковеля по вул. Варшавській.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus