USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку затвердили новий склад виконкому

26 Квітня 2017 17:10
Замість 19 членів виконкому відтепер працюватимуть 14, серед яких представлені громадські активісти, учасники АТО, представники бізнесу та заступники міського голови.

Про це йшлося під час 23 сесії міськради 26 квітня.

Виконувач повноважень міського голови Ігор Поліщук повідомив, що формування виконкому є виключним правом міського голови і він подає пропозицію, яку вважає збалансованою. Так, до складу виконкому увійдуть представники громадськості, учасники АТО, представники бізнесу та заступники міського голови.

У проекті рішення йдеться про виключення зі складу виконавчого комітету Олега Бондарука, Романа Бондарука, Юлії Вусенко, Сергія Григоренка, Сергія Денисенка, Андрія Киці, Ореста Маховського, Юрія Моклиці, Миколи Романюка, Романа Романюка, Сергія Романчука та Тараса Яковлева.

Натомість ввести до складу виконкому пропонують секретаря міської ради, виконувача повноважень міського голови Ігоря Поліщука (за посадою), першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Григорія Недопада (за посадою), заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Олександра Рачкова, пенсіонера, голову правління «ОСББ по вул. Карпенка-Карого,9» Валерія Корпача, громадського активіста Ігоря Алєксєєва, виконувача обов’язків голови ГС «Спілка воїнів АТО Волині» Олександра Серватовича.
Проект рішення викликав запеклу дискусію серед депутатів. Так, в екс-секретаря міськради, депутата Юлії Вусенко виникли зауваження до процедурної частини проекту рішення. Вона стверджувала, що документ розглядала земельна комісія міськради, до профілю якої не належить розгляд таких питань, а на протоколі засідання комісії немає підпису секретаря.
Депутат Євгеній Ткачук відповів, що кожна комісія міськради має право розглядати будь-які проекти рішень і вносити їх на розгляд під час сесії. Він відзначив, що смішно чути зауваження від депутата, яка сама порушує регламент. Так, нехтуючи своїм обов’язком, Юлія Вусенко досі не подала заяви на входження до складу однієї з постійних комісій міськради. Отже, він порадив їй, можливо, скласти мандат і йти у Верховну Раду.
Своєю чергою, депутат Павло Данильчук зазначив, що не розуміє, чому зі складу виконкому виключають представника «Народного контролю» Олега Бондарука, який подав 7 проектів рішень, як член виконкому. На це Ігор Поліщук відповів, що Олег Бондарук матиме можливість надалі співпрацювати з іншими членами виконкому і за їх допомогою подавати проекти рішень.
Депутат Артем Запотоцький наполягав на тому, що у виконкомі повинні бути представники усіх фракцій міськради, інакше, мовляв, «ми скочуємося до диктатури».
На зауваження Юлії Вусенко про те, що проект рішення вноситься буцімто всупереч регламенту, Ігор Поліщук зауважив, що Львівська міськрада на чолі з її патроном, лідером «Самопомочі» Андрієм Садовим, сформувала виконком у складі лише міського голови, заступників та секретаря ради, без жодного представника громадськості, бізнесу тощо.

«Можете подати один або декілька судових позовів. Вас цікавлять скандали, а нас цікавить робота, нам не по дорозі. Ви займайтеся скандалами, а ми - роботою», - звернувся до Юлії Вусенко виконувач повноважень міського голови.
Він наголосив, що Луцька міськрада більш демократично сформує виконком, ніж це зробила Львівська міська рада.

Євгеній Ткачук озвучив пропозицію від земельної комісії міськради лишити у складі виконкому Андрія Кицю, як представника освітян. Цю пропозицію депутати підтримали.

У підсумку, виконком затвердили у складі 14 осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лук Показати IP 26 Квітня 2017 17:50
От і молодці, гарний подарунок зробили на ДН О.Бондаруку що поперли його з міськвиконкому!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus