USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку ЖЕК судиться з мешканцями будинку через борги за утримання

5 Жовтня 2020 20:44
ЖКП № 3 у Луцьку подало до суду на мешканців через несплату за утримання будинку.

Про це розповів мешканець будинку на вулиці Євгена Сверстюка, 17 Віктор Матрунчик, повідомляє Суспільне.

Євген Матрунчик каже, що ЖЕК судиться з ним і ще двома сусідами, які боргують за утримання будинку. Чоловік живе у цьому будинку із 1982 року. Не платить з тієї причини, що, на його думку, ЖЕК нічого не робить.
Директор луцького житлово-комунального підприємства № 3 Руслан Юлдашев каже: загальний борг мешканців перед ЖЕКом понад 19 тисяч гривень. З його слів, за останні сім років у будинку виконали 43 види робіт. Оскільки жителі цього будинку не шукають собі іншого управителя, директор ЖЕКу має право подати на них в суд за борги, тому й скористався цим правом.

Мешканка цього ж будинку Тамара Бролінська не сплачує за утримання четвертий рік. Жінка каже, що жителі самі прибирають вулицю та під’їзд: «Будинок був такий обдертий, що було страшно дивитися. Ми зібрали гроші, зробили прибудинкову територію. Я з того часу перестала платити».
«Будинок старий, чотирьохквартирний, мешканці тут ОСББ не створили. У домі тече дах, немає вимощення, через це у помешканні утворюється грибок», – розповідає дочка однієї з власниць квартири Олена Петренюк-Радобенко.
Власниця квартири № 4, 85-річна Раїса Чан-Сун розповіла: кілька років у неї був борг, який сплатила, але після цього, зі слів жінки, ЖЕК не почав латати дах і усувати причину появи вологи. Про те, що ЖЕК стягнув з неї борг у 2,5 тисячі гривень жінка дізналась, коли пішла отримувати пенсію.
«Щоб довести свої права у суді мешканцям будинку потрібно збирати докази бездіяльності житлово-комунального підприємства», – радить адвокат Олег Стецюк.

Треба витребувати інформацію із ЖЕКу, що за ці останні роки було зроблено з капітального ремонту. Також можна провести обстеження, чи дійсно ці роботи були проведені, чи ні», – каже адвокат.

Зі слів Олега Стецюка, якщо мешканці вважають неналежною роботу житлово-комунального підприємства, співвласникам хоча б трьох квартир потрібно складати акти претензій і направляти до ЖЕКу, щоб робили перерахунок.

Нагадаємо, у травні 2019 року в Україні ввели штраф за несвоєчасну оплату комунальних послуг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
лучанка Показати IP 5 Жовтня 2020 21:15
А ЖЕК №3 і справді нічого і ніде не робить. Гроші списують на неіснуючі роботи, крадуть, коротше кажучи. А якщо і роблять, то там такі калькуляції! Ви поцікавтеся зарплатою Юлдашева- Європа заздрить, дивлячись на зарплатню" комунальника" у кріїні третього світу. Їм дійсно немає за що платити- тупо паразитують на мешканцях. За весь рік у нашому будинку лише пофарбували двері у під"їзді ,підмітають і косять газони на прибуд території. Ну і раз на місяць(можливо, що і рідше) ,прибирають у під"їзді. Оце все. А у звіті за рік буде написано, що майже провели капремонт.
1387 до лучанка Показати IP 5 Жовтня 2020 22:03
Вам пощастило! В нас ніхто нічого не перебирає, та й взагалі не робить! А якщо ремонт потрібно зробити, то всі матеріали за свій кошт! Електрик чи по димоходу потрібен майстер, то випрошувати потрібно з декілька тижнів! Вважаю що їм платити немає за що, і не потрібно!
Лучанка Показати IP 5 Жовтня 2020 22:02
То у Вас вони ще хоч щось роблять) Коли нам направили листа з описом всіх виконаних робіт,то ми зі всіма сусідами сміялись. І дах вони перекрили(це над своєю квартирою зробила сусідка за власні кошти),і двері вхідні в під*їзд вставили( при цьому вони навіть не в крусі,що в будинку аж 2під*їзди) і вікна пластикові та всі 4поверхи вставили( в будинку 3поверхи і всі вікна старі). Але судитись з тим слизьким г...дом немає ні часу,ні коштів,ні нервів. Вірю,що карма візьме своє і цей зас*анець своє ще отримає!
Лучанин Показати IP 6 Жовтня 2020 01:17
В двух словах - Юлдашев скот.няка ще він має платити жильцям за те що роками доводив житло до занедбаного стану. Але є одне "но" явно існує ще більший керівник, який прикриває Юлдашева.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus