USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.85 9.95

У луцьких школах встановили меморіальні дошки загиблим бійцям

21 Листопада 2015 12:12
Меморіальні дошки лучанам, які загинули під час АТО, встановили у луцьких школах, – йдеться на «Громадське.Волинь».

Так, трьом луцьким бійцям, які загинули на сході, відкрили меморальні дошки у луцькій ЗОШ №25. Саме в ній колись навчалися Артем Карабан, Максим Шульга та Сергій Шкредь. Урочисте відкриття відбулося у четвер, 20 листопада.

«Ніхто навіть не міг подумати, що у 21-ому столітті українці знову будуть проливати кров за те, щоб бути господарями на власній землі. І хоронити своїх чоловіків, патріотів України, які гинули на Майдані, а згодом і на Сході України. Всі вони – герої», – зазначив директор школи №25 Віктор Цейко.

Після виконання Гімну України, загиблих героїв вшанували хвилиною мовчання. Опісля священик відправив службу за загиблими та освятив меморіальні дошки.

«Вони пішли виконати свій військовий обов’язок. Вони не сховалися за спинами своїх сусідів. Вони пішли захистити. Захистити в першу чергу свої родини. Вони виконали свій обов’язок. За наше мирне небо подякуємо цим героям», – зазначила мама Артема Карабана Любов Карабан.

Нагадаємо, 21-річний Артем Карабан загинув 7 серпня 2014 року у бою за стратегічно важливу висоту Савур-могила. Хлопець був бійцем 51-ої бригади.

Максим Шульга народився 23 березня 1991 року у Луцьку. Навчався у загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №25 та Волинському технікумі Національного університету харчових технологій. Був бійцем 80-ї окремої аеромобільної бригади Збройних сил України.

Сергій Шкредь – народився 27 травня 1985 року. Навчався у загальноосвітній школі № 25 Луцька та Луцькому комерційному технікумі. Був військовослужбовцем 128-ої гірсько-піхотної бригади.



Цього дня меморіальні дошки загиблим в АТО лучанам відкрились й в інших школах нашого міста. Зокрема:

– у ЗОШ № 1 Віктору Кумецькому;



– у ЗОШ № 3 Сергію Шостаку та Ігорю Філіпчуку;

– у НВК № 10 Олегу Вишневському та В’ячеславу Іонову;

– у ЗОШ № 15 Юрію Оніщуку;

– у ЗОШ № 17 Віталію Махновцю та Cергію Шкредю;

– у ЗОШ № 19 Роману Лучуку та Сергію Помінкевичу;

– у ЗОШ № 20 Володимиру Прокопчуку, Олександру Войчуку та Дмитру Гончаруку;



– у НВК-інтернат Дмитру Йовзику.

Уже встановлено меморіальну дошку на приміщенні Коледжу технологій, бізнесу та права Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, де навчався Сергій Шкредь.

Ще дві дошки Віктору Мандзику у ЗОШ № 23 та Рустаму Хамраєву у НВК № 9 встановлять найближчим часом.

До 6 грудня — Дня Збройних Сил України встановлять меморіальні дошки на будинках, де проживали Герої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus