USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.72 9.88

У Литві дозволили масово затримувати мігрантів

14 Липня 2021 07:40
Парламент Литви на тлі напливу нелегальних мігрантів з Білорусі прийняв закон, що дозволяє масове затримання осіб, які шукають притулку в іншій країні. Також депутати обмежили їх право на апеляцію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на агентство Reuters.

Новий закон, зазначає видання, забороняє будь-яке звільнення мігрантів з-під варти протягом шести місяців після їх прибуття. Крім того, документ обмежує право на оскарження для осіб, яким було відмовлено в наданні притулку, і передбачає, що мігранти можуть бути депортовані, поки їх апеляції розглядаються.

За словами глави МВС країни Агне Білотайт, закон покликаний «дати зрозуміти іракцям та іншим», що Литва – це не зручний маршрут і «умови тут не будуть хорошими».

Міністр також зазначила, що мігранти, які прибувають з Білорусі є «не справжніми шукачами притулку», а скоріше «інструментом, який Олександр Лукашенко використовує проти Литви», після того, як він пообіцяв помститися ЄС за санкції.

Прийняття закону розкритикували гуманітарні організації. Зокрема, директор програми литовського Червоного Хреста Егле Самуховайте назвала документ «потенційним порушенням прав людини», який не відповідає директивам ЄС.

Нагадаємо, раніше парламент Литви прийняв резолюцію, в якій назвав зростання нелегальної міграції гібридною агресією Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Євросоюз Показати IP 14 Липня 2021 08:12
........ мігранти, які прибувають з Білорусі є «не справжніми шукачами притулку», а скоріше «інструментом, який Олександр Лукашенко використовує........ То це Лукашенко їх провіз ешелоном з іраку під кордон, чи литовські *покровителі* свого часу вдерлися в Ірак і розпочали там війну? Нехай дякують їм, а не звинувачують Лукашенка. Він їх що, усиновити всіх має? Як ви до Білорусі та і Білорусь так до вас. Чому ображатися?
Анонім Показати IP 14 Липня 2021 08:22
Молодые, сильные, готовые к размножению. За ними - будущее старушки Европы! Проникшие в Литву мигранты потихоньку обживаются на своей новой родине. Еврокомиссия уже выделяет 10 млн евро, что бы они ни в чем себе не отказывали. Минус миллион жителей Литвы с 1990 года, после выхода из состава СССР - вот такая печальная статистика. Исчез почти каждый четвертый житель страны. Литва страдает от нехватки человеческих ресурсов. Так что, они еще Александру Григорьевичу спасибо скажут!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus